Jacht verkopen

Wilt u uw jacht verkopen? Yachting Company Muiderzand is met haar grote netwerk, de perfecte locatie en jarenlange ervaring dé partner die u volledig kan ontzorgen met uw jacht verkopen.

 • We bemiddelen voor u op de manier zoals u dat wenst
 • Perfecte en centraal gelegen verkooplocatie bezocht door veel watersportliefhebbers
 • Uw jacht wordt door ons via alle grote nationale en internationale internetsites aangeboden aan potentiële kopers
  Let op: Recent heeft Boats Group van o.a. het internationale Yachtworld veel gerenommeerde websites overgenomen (Yachtfocus, Botenbank, Botentekoop) dit in combinatie met een aanzienlijke prijsstijging in de advertentiekosten wat maakt dat een aantal makelaars uw jacht niet meer aanbieden op deze websites. De boten die wij in bemiddeling hebben kunt u daar wel terugvinden! Dus een grote(re) internationale vindbaarheid.
 • Uw jacht wordt bij YCM vóóraf gekeurd, door een onafhankelijk expert om vertrouwd te kunnen kopen en verkopen en voor een sneller verkoopproces.

Ontzorgen dat is wat we doen; met speciale aandacht voor zowel klant als jacht. Wij kijken net iets verder.

Uw jacht verkopen vanuit een verkoophaven op een A1-locatie
Betrouwbaar en snel uw jacht verkopen

Uw jacht verkopen met Yachting Company Muiderzand

Bij Yachting Company Muiderzand heeft u bij de verkoop van uw jacht de keuze uit verschillende bemiddelingsopties; de 180 graden bemiddeling en de meest gekozen 360 graden bemiddeling. Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren kiezen we samen de gewenste bemiddelingsmethode. Heeft u vragen over het verkopen van uw jacht of onze bemiddeling? Neem dan contact met ons op via 036-5369369.

180 GRADEN
 

Courtage 2,5% (excl. BTW)
Vanaf eigen ligplaats
 

Als u kiest voor de 180 graden bemiddeling wordt uw jacht vanuit de eigen ligplaats verkocht. U kunt dus gewoon blijven varen.
 

 

 

 

 

INFO AANVRAGEN
360 GRADEN
ALL-IN

Courtage 6% (excl. BTW)
Minimum € 3.750
Ligplaats inclusief

Full Service
Vanuit verkoophaven

A1-Superlocatie

 

Unique Selling Point:

Schepen vóóraf keuren

360 GRADEN
BEST

Courtage 4% (excl. BTW)
Minimum € 5.000
Exclusief kosten ligplaats

Full Service
Vanuit verkoophaven

A1-Superlocatie

 

Unique Selling Point:

Schepen vóóraf keuren

Speerpunten YCM

 • A1 verkooplocatie: Perfect gelegen in het hart van Nederland (op slechts 20 km van Amsterdam) en direct aan open water. Marina Muiderzand heeft tezamen met de overige gerenommeerde merken en watersportbedrijven Amorgos, Kniest, Regatta Center Muiderzand, Sailcenter, Westside Sailing, Quantum Sails en X-yachts een enorme aantrekkingskracht op iedere watersportliefhebber en is daarmee een zeer interessante verkooplocatie.
 • Aanbod op alle grote (internationale) internetsites: Om de vindbaarheid van uw jacht te optimaliseren
 • Zeer complete eigen internetsite inclusief diverse extra's: Waaronder 360 graden fotografie, een Interview Verkoper en mogelijkheid tot het downloaden van een Expertise-rapport van een jacht
 • Grote database van kopers en verkopers: Door jarenlange ervaring en reputatie, wat in uw voordeel werkt
 • Ligplaatsen zowel op de wal als in het water: Geeft een potentiële koper de gelegenheid om bij schepen op de wal ook direct het onderwaterschip te zien
 • Vertrouwd/sneller verkopen middels het keuren vooraf van schepen: Schept zekerheid, zeker ook bij internationale transacties (meer dan 50% internationale verkopen)
 • Keuringsrapport is voor klanten te downloaden via onze internetsite: Geen enkele jachtmakelaar die een potentiële koper vooraf zoveel informatie (vertrouwen) kan geven als YCM
 • Rapportage van activiteiten in uw eigen digitale omgeving: Omdat onze bedrijfsfilosofie is zoveel mogelijk transparant te opereren in een ontransparante markt. Op deze manier kunt u de verkoopactiviteiten rondom uw jacht op de voet volgen.
 • Schone schepen in de haven: Want uw jacht moet ons visitekaartje zijn
 • 6 dagen per week geopend: Dus altijd contact met booteigenaren en potentiële kopers
 • Persoonlijke aandacht voor klant en jacht: Ontzorgen bij een actieve en eerlijke verkoop van uw jacht op No Cure No Pay basis
 • Small details can make big differences: Het zijn de kleine dingen die het doen
Uw jacht verkopen is onze expertise

Uw jacht verkopen door YCM. Een jacht verkopen doet u niet dagelijks, daarom is een betrouwbare partner hierbij belangrijk. Wij, Mariëlle Bekx en Stephan Hagethorn hebben samen (met ruim 25 jaar ervaring binnen de jachtmakelaardij) al vele schepen met succes mogen verkopen. Wij spreken over "mogen" omdat een boot verkopen voor ons samenvalt met de droom van mensen waarmaken. Vaardromen. De emotie die daar zowel bij kopers als verkopers vaak bij komt kijken maakt iedere deal voor ons bijzonder. Uw jacht verkopen; de beste eigenschappen die onze klanten ons daarbij toebedelen zijn betrokken en betrouwbaarheid, alsmede accuraatheid in combinatie met een stevig tempo.

Gemakkelijk uw jacht verkopen

Bij een jacht verkopen houden wij van openheid, eerlijkheid en duidelijkheid en het is onze missie en uitdaging om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen bij hun jacht verkopen en kopen. Dromen moeten immers leuk zijn. Uw jacht verkopen doen wij door ons te onderscheiden door kleinschaligheid, flexibiliteit en een hands on mentaliteit. Daarbij kiezen we voor een persoonlijke benadering met speciale aandacht voor zowel de klant als het jacht. Wilt u uw jacht verkopen via YCM dan kunnen wij u een volledig dienstenpakket aanbieden én een locatie op het allerhoogste niveau. Daarnaast onderscheidt YCM zich ten opzichte van andere jachtmakelaars bij uw boot verkopen middels het vóóraf keuren van de schepen, dit schept vertrouwen en zekerheid en het vergemakkelijkt en versnelt (sneller een bod) tevens het verkoopproces bij uw jacht verkopen.

Uw jacht verkopen zoals u wenst

Bij YCM bemiddelen wij naar wens. Dit wil zeggen dat u zelf kunt bepalen welk bemiddelingstraject u kiest bij uw boot verkopen. Wij hebben drie varianten. Onze 360 graden bemiddelingsopdracht; full service uw jacht verkopen. Deze bemiddelingsvariant passen we al meer dan 25 jaar zeer succesvol toe. Uw boot ligt dan in onze verkoophaven op een A1-locatie waarbij wij u volledig kunnen ontzorgen. Wat deze variant en YCM ook uniek maakt is dat wij uw boot verkopen met een keuring vóóraf door een onafhankelijk erkend expert; dit geeft vertrouwen en zekerheid zowel voor u als voor de koper. Daarnaast hebben we een 180 graden bemiddelingsvariant; uw boot verkopen vanaf uw eigen ligplaats. Voor diegenen die nog willen blijven varen maar daarnaast óók gebruik willen maken van alle voordelen van een gerenommeerde jachtmakelaar. En onze derde variant is een variant op maat; hierbij geeft u zelf uw wensen aan en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen. We denken graag met u mee.

Sloep verkopen; populairder dan ooit

De vraag naar sloepen is enorm toegenomen de laatste periode. Wilt u uw sloep verkopen dan bemiddelen we daar graag bij. Naast de zeilboten en motorboten past ook de luxe sloep prima in ons marktsegment. Uw sloep verkopen via YCM; wij bieden u een perfecte en centraal gelegen verkooplocatie of het nu gaat om een tender of om een sloep. Professioneel en vertrouwd uw sloep verkopen; bij YCM is er alle aandacht voor zowel koper, verkoper en uw sloep. Ons netwerk en onze ervaring zal zeker bijdragen aan een positief resultaat. Zeilboot, motorboot, tender of sloep verkopen? Wij komen graag voor u in actie.

 

Hoe lang duurt het om mijn boot te verkopen?

Dit zijn vaak gestelde vragen en helaas is het antwoord niet zo eenvoudig. Er zijn veel factoren in het spel bij het verkopen van uw boot, de prijs, het type schip, de leeftijd en het onderhouds- en uitrustingsniveau zijn belangrijk. Gemiddeld zeggen wij 6 maanden te verwachten voor een verkoop echter er zijn ook voorbeelden van slechts een paar dagen, maar ook van een jaar of langer. Afgelopen jaar is 30% van de schepen binnen 3 maanden verkocht, 50% van de schepen binnen een half jaar verkocht en het gemiddelde van het totaal door YCM verkochte jachten ligt op 7,9 maanden.

Wat houdt "bemiddelen naar wens" in?

U heeft bij YCM de mogelijkheid te kiezen voor een 360 graden bemiddelingsopdracht; full service vanuit onze verkoophaven of een 180 graden bemiddelingsopdracht (vanaf de eigen ligplaats) voor degenen die nog willen blijven varen met het schip en tegen een nog scherper courtagetarief. Heeft u een andere bemiddelingswens; laat het ons weten, wij denken graag mee.

Waarom worden de meeste schepen bij YCM vooraf gekeurd?

Wij zijn graag transparant en willen een klant graag zo compleet mogelijk informeren. Het zijn allemaal gebruikte schepen en daar valt altijd wel wat over op te merken. Of u nu een boot koopt bij ons, bij een andere makelaar of bij een particulier ons advies is om de boot sowieso te laten keuren bij koop. Een klein bedrag in verhouding tot de aanschafprijs. Keuren vooraf schept vertrouwen, zekerheid bij een potentieel geinteresseerde en men is sneller geneigd een bod te doen. Men kent de technische staat van het schip immers al. Ook onze internationale klanten (meer dan 50%) kunnen het keuringsrapport vrij downloaden in de Engelse taal en dit geeft meer zekerheid alvorens men geld uitgeeft voor een vliegticket of een lange autoreis gaat maken voor de bezichtiging van het schip.

Op welke websites wordt mijn schip geplaatst?

Uw schip wordt op alle belangrijke (inter)nationale websites geplaatst waaronder Yachtworld; dit is een belangrijke internationale website uitsluitend toegankelijk voor een jachtmakelaar, hier treft u geen particulier aanbod en advertenties aan.

Welke documentatie is van belang om de verkoop te voltooien?

Voordat een verkoop wordt voltooid, is het belangrijk om alle scheepsdocumenten die bij verkochte jachten van belang zijn op orde te hebben. Van bijzonder belang is het bewijs dat de BTW betaald is (aankoopfactuur of BTW-verklaring van de douane) en het CE-certificaat. Tevens voert de makelaar een kadastrale recherche uit om te controleren of uw schip geregistreerd is bij het kadaster en mogelijk hypothecair belast is.

Zijn alle Yacht Brokers over het algemeen hetzelfde?

Alle jachtmakelaars zijn er om uw motorboot of zeiljacht voor u te verkopen. Hoe ze verschillen is in courtage, service (verkoophaven of internetmakelaar) en marktbereik. Courtage tarieven variëren veel en kunnen oplopen tot 10%. YCM probeert een persoonlijke service aan te bieden "bemiddelen naar wens" tegen een concurrerend tarief met een zeer goede exposure voor uw boot.

De juiste makelaar kan het verschil maken, maar hoe vind ik de juiste jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar is uw vertegenwoordiger. Je moet op zoek gaan naar een makelaar! Het ontmoeten van verschillende makelaars kan u helpen om een gevoel te krijgen over wie zij zijn en hoe zij zaken doen. Vind u de man/vrouw leuk? Kunt u open en op een comfortabele manier met hem/haar communiceren over uw wensen. Geeft hij/zij u een betrouwbaar gevoel. Het verkopen of kopen van een jacht moet stressvrij zijn en dat is veel gemakkelijker wanneer je de makelaar ook leuk vindt en een goede makelaar-klant relatie hebt. Dus ga op zoek, kijk en vergelijk. Zijn ze pro-actief, reageren ze snel wanneer u belt of mailt, hoe is de (online) presentatie van de schepen; originele foto's van de boot of zijn het "zusterschip" of brochurefoto's. Is het jacht ontdaan van privé-spullen alvorens de foto's te maken of ziet u nog beddengoed, fluitketels en een volle kaartentafel. Een toegewijde makelaar zorgt voor een perfecte presentatie met goed fotomateriaal (YCM heeft óók 360 graden fotografie!) en schone schepen in de verkoophaven.

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft over onze verkoopbemiddeling of een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op.

info@yachtingcompany.nl  036-5369369

 

Google Reviews

4.8 op basis van 78 Google reviews. Lees meer.

 

Een Uitmuntende Ervaring met Makelaar Yachting Company Muiderzand. Vanaf het allereerste contact tot aan de voltooiing van onze aankoop heeft Stephan ons goed geadviseerd en geholpen met zijn netwerk van connecties. Wat deze makelaar echt onderscheidt, is de persoonlijke benadering en aandacht voor detail. Tijdens het aankoopproces zorgde Yachting Company Muiderzand voor een vlekkeloze afhandeling van alle aspecten, van inspecties tot onderhandelingen. Hun transparante communicatie en professionele aanpak gaven ons gemoedsrust en maakten het hele proces stressvrij. Wij kunnen Makelaar Yachting Company Muiderzand ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en professionele partner bij de aankoop van hun boot.

Wendela Dijkhuizen

 

The Yachting Company was very helpful and professional. Stephan my contact, did an excellent job managing my sailboat purchase and after sale logistics. I would highly recommend them and confident they will meet your expectations if you are considering buying or selling.

Rob Butler

 

Auf der Internetseite fanden wir ein sehr ansprechendes Boot. Bereits beim ersten Telefonat mit Yachting Company wurden wir freundlich und kompetent beraten. Wir erhielten umgehend alle wichtigen Informationen zum Boot und einen Besichtigungstermin. Bei der Bootsbesichtigung fiel unsere Kaufentscheidung. Mariëlle von Yachting Company hat uns perfekt durch den Kaufprozess begleitet. Sie hat uns einen großartigen Gutachter organisiert, der uns neben dem Gutachten viele gute Praxistipps geben konnte. Yachting Company vermittelt wunderbar zwischen Käufer und Verkäufer - sie werden den Ansprüchen jeder Partei gerecht. Bei Mariëlle fühlten wir uns jederzeit willkommen, sie nahm sich viel Zeit für uns - eine Maklerin mit Herz und Kompetenz. Vielen Dank an Mariëlle und Yachting Company.

D. Schandelle

 

Onze Bavaria-Vision 42 najaar 2023 ter verkoop aangeboden aan Yachting Company Muiden. Mariëlle Bekx en Stephan Hagethorn hebben de verkoop perfect begeleid. Duidelijk afspraken waren gemaakt en zijn geheel nagekomen. Vooraf keuring van het schip schepte helderheid . Verder hebben ze enkele noodzakelijke reparaties bespoedigd en begeleid. Overdracht en financiële afrekening zijn zeer prettig verlopen en in korte tijd. Heel goede ervaring met dit professionele team.

Johan Schaap