Our clients are our best advertisement

Erfahrungen

Na ons jacht in 2012 aangekocht te hebben bij Yachting Company hebben wij zonder problemen gevaren tot einde van dit seizoen 2021. Helaas door gezondheid gedreven zijn wij genoodzaakt met zeilen te gaan stoppen, maar de keuze voor een verkoopmakelaar was gauw gemaakt op basis van onze aankoopervaring.
Tja met gemengde gevoelens de boot in Muiderzand afgemeerd en een week later al een serieuze koper gevonden,
Lang verhaal kort, binnen een tijdsbestek van drie weken de deal afgerond en op de bekende professionele en adequate wijze afgehandeld.
Dus zoek je een no-nonsens professionele partner voor zowel aankoop of verkoop van een schip, dan kan ik ze van harte aanbevelen.

René Kapteijn

Bavaria 38-3

Nadat we het besluit genomen hadden om onze boot te verkopen hebben we verschillende makelaars bekeken. Yachting Company Muiderzand sprong er voor ons uit. De locatie, de website en de mogelijkheden gaven de doorslag. Vanaf het eerste contact voelde het goed. Open, duidelijk, ervaren en reëel. Op donderdag hadden we een eerste gesprek met Mariëlle Bekx waarin ze heeft uitgelegd wat YCM voor ons zou kunnen betekenen. Hoe gaat zo’n verkoop, wat kan je verwachten, wat is handig om te doen? Gewoon duidelijke informatie en nuttige tips. Vrijdag hebben we het verkoopcontract getekend en hebben we ook Stephan Hagethorn ontmoet. Zaterdag hebben we de boot naar de verkoophaven in Muiderzand gevaren. Maandag hebben Mariëlle en Stephan foto’s gemaakt, deze zijn dinsdag op de site gezet. Woensdag werden we gebeld met de mededeling dat de boot verkocht was. Een aparte ervaring, van eerste contact tot de verkoop binnen een week. Voor de overdracht had YCM ook alle aandacht. We hebben de nieuwe eigenaren ontmoeten en samen een paar uur op de boot doorgebracht. Het was allemaal top geregeld.

Hans Mattijssen

Bavaria 38-3

Recent bij YCM / Marielle naar volle tevredenheid een zeilschip gekocht. Zeer responsief, inhoudelijk bekend, meedenkend, correct en en ook de tijd voor je willen nemen. Dit heb ik bij collega scheepsmakelaars wel eens anders meegemaakt Dus zeer aan te bevelen!

Willibrord

Bavaria 37-3

Dear Mariëlle, thank you for the efficient professional help in purchasing our dream boat “Manatee”. I was especially impressed with the quality of your website, that the pictures matched the actual feel once onboard and that you already had survey reports available for reference prior to visiting. No nasty surprises and a reassuring purchase. We are looking forward to many happy years onboard boat.

Regards Paul & Roma

Etap 37S

Tijdens onze zoektocht naar een zeilboot kwamen wij via internet terecht op de overzichtelijke website van Yachting Company Muiderzand. Na een prettig telefonisch contact was een bezichtiging eenvoudig te plannen. Vanaf bezichtiging tot aankoop zijn wij met raad en daad bijgestaan. Snel en duidelijk handelen en altijd tijd voor een persoonlijk advies! Yachting Company Muiderzand heeft ons geholpen om onze droom te verwezenlijken!! Wat een fantastisch team!!!

Rob & Patricia

“Een aantal jaar geleden kochten we onze Dufour 410 via Yachting Company Muiderzand. Prima begeleiding van het aankoopproces waarbij zowel het belang van de verkopende partij als de aankopende partij niet uit het oog verloren werden. Communicatie verliep zakelijk, volledig en professioneel, zonder fratsen. Voor de verkoop van hetzelfde jacht hebben we in 2021 weer gekozen voor YCM op basis van de eerdere ervaring; ook hieruit blijkt een goede feeling met de markt en prijsniveaus. Het jacht werd verkoopbaar gemaakt door hun eigen schoonmaak & poetsservice en daarmee werden we goed ontzorgd. Het opstellen van advertentiemateriaal als ook het promoten van het jacht verliep snel en professioneel; waarbij het ons verraste dat er direct interesse was vanuit heel Europa. Dus ook in het hoog-midden segment (vanaf € 175K) doet YMC goede zaken. Binnen afzienbare tijd is het jacht, ondanks Cornona lock-down, verkocht tegen aantrekkelijke voorwaarden."

Dufour 410 Grand Large

Beste mevrouw Bekx,

Na een aantal jaren in het buitenland wisten we dat we bij terugkomst in Nederland het zeilen weer op wilden pakken met een eigen zeiljacht. Dan moet je een beetje geluk hebben met een passend aanbod en een prettige en efficiente begeleiding rond de aankoop, technische keuring en dergelijke.Dit is heel goed gelukt bij de Yachting Company Muiderzand en we zijn heel blij met onze Catalina 30! We noemen haar MANATEA, hetgeen in het polynesisch ‘rustige kracht’ of ‘kracht die van ver komt’ betekent, en dat past heel goed bij de boot, de wind en het water.
Jelle & Claudia

Catalina 30 MK III

Beste Marielle & Stephan,

Bedankt voor jullie goede zorgen. Ondanks het moeilijke verloop(voor mij toch)
hebben jullie dit tot een goed einde weten te brengen.

Fijne kerst en een voorspoedig nieuwjaar.

Harry en Cynthia

Hanse 370

Beste Stephan en Mariëlle,

Zojuist hebben we de boot overgedragen.
Alles in goede orde verlopen.
Wij bedanken jullie voor de uitstekende service en bemiddeling en de snelle verkoop van onze boot.
Hartelijke groet en een goed weekend gewenst.

Jacques en Roos Vrolijk.

Bavaria 34-2

Ons schip de Tidy Rose is vandaag met prachtig zeilweer naar zijn thuishaven in Stavoren vertrokken.
Willen jullie nog bedanken voor alle hulp en service we hebben het contact als heel prettig ervaren.

Met vriendelijke groet,

Paul & Marja Anneveld

Bavaria 36-2

Wij speelden al een tijdje met het plan om onze Winner 950 ‘Nemo’ te verkopen. Op de haven kwamen we in contact met Roland, die werkzaamheden voor YCM doet en vertelde dat er vraag was naar een Winner 950.

Na het goede informatiegesprek bij YCM hebben we besloten om na 22 jaar de boot te verkopen. Alle lof voor de professionele en persoonlijke wijze waarop Stephan, Mariëlle en Roland hun best hebben gedaan.

Bijzonder is dat ‘Nemo’ in Muiderzand een ligplaats kreeg in 1998 en daar nu, na andere havens, weer terugkeerde om in het bezit van enthousiaste jonge mensen een tweede leven tegemoet te gaan.

====

Vriendelijke groet,

Janny Schouten & Jan de Kleijn

Winner 9.50

In oktober 2018 besloten wij om diverse redenen onze Najad 320 te koop aante bieden bij YCM. Waarschijnlijk zou ze niet zo heel lang aan deverkoopsteiger liggen: het schip was tip top en een schoonheid om te zien. Bij de keuring kwamen er maar enkele verbeterpuntjes naar voren. Maar...tijden en smaken veranderen en Sverre heeft achteraf lang te koop gelegen, bijna 20 maanden.

De communicatie tussen Marielle en Stephan en ons was al die tijd goed:open en eerlijk. Zij bleven in een goede afloop geloven. We werden goed opde hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en de koffie stond altijd klaar als we (regelmatig) langs kwamen. Het contact met Roland, die ons schip inal die tijd in goede conditie hield, was ook erg prettig. Ook de info via de site van YCM vonden we erg handig en nuttig.

Nu is Sverrre dan toch verkocht. De nieuwe eigenaren wensen wij heel veel plezier en Marielle en Stephan bedanken we heel hartelijk voor alle vertrouwen en openheid. Het was naast een zakelijk, vooral ook een prettig traject.

Hartelijke groet,
Marga en Marcel Poeze.

Najad 320

Beste Marielle en Stephan,

Het geld van onze (niet meer) Hunter 30 is gestort op onze rekening.

De feitelijke overdracht gisterenavond is prima verlopen. Heel veel uitgelegd, maar werd wel als prettig en informatief ontvangen. De nieuwe eigenaren waren al een tijdje op zoek naar deze Hunter, die alle eigenschappen en faciliteiten bevat, die voor ons destijds ook golden voor de aanschaf. Ze zijn er heel verguld mee. Toen wij ze ook nog de olielamp aanboden, straalden ze. De Hunter is bij hen volgens ons helemaal in goede handen. We zijn ervan overtuigd dat ze er nog vele vele jaren plezier aan gaan beleven.

Hartelijk dank ook voor jullie goede bemiddeling.

Met vriendelijk groet,

Peter-Jan en Herma

Hunter 30

Beste Stephan en Marielle,

Wat snel, adequaat en plezierig die verkoop.
Binnen 2 weken!

Frans

Bavaria 31 Cruiser

Goedemiddag Mariëlle en Stephan,

Bedankt voor de vriendelijke en efficiënte begeleiding van de aankoop van de Bubbels.

Met vriendelijke groet,

Andre en Annemiek Kreemer

Dehler 36 SQ

Wij zijn blij dat wij onze sloep bij jullie te koop hebben aangeboden vanwege de persoonlijke en professionele aanpak, de boot is binnen 10 dagen na tevredenheid verkocht, klasse!

Hans Bothof

Makma Caribbean 31

Goedemorgen Stephan, Ronald en Mariëlle.

Wij willen jullie allemaal bedanken voor alles dat jullie hebben voor ons gedaan.

Wij zijn dinsdag avond veilig in Hellevoetsluis aangekomen.

Waalschanderijk wij zou vandaag of morgen onze auto ophalen.

Met vriendelijke groet,

Ewa en Venci

Beneteau First 29

Beste Stephan en Mariëlle,

Nogmaals veel dank voor jullie perfecte support en afhandeling van de verkoop van onze Dufour 40E Performance “INDIGO”. Vanuit onze woonplaats Singapore hebben we veelvuldig en zeer effectief met elkaar in verbinding gestaan. De ondersteunende digitale tools die jullie hierbij gebruiken zijn daarbij zeer waardevol gebleken. Op afstand hebben jullie alle activiteiten, die gepaard gaan met het goed verkopen van ons zeiljacht, absoluut netjes verzorgd. De locatie Marina Muiderzand en jullie partner netwerk aan behorende service faciliteiten (Shipshape, Roland en de Marina staff) hebben zeker bijgedragen aan een soepel en gedegen verkoopproces. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe eigenaar een prachtig en in goede staat van onderhoud verkerend zeiljacht heeft aangeschaft en hopen dat zij net zoveel plezier aan de INDIGO zullen beleven als wij dat hebben gehad.

Tjerk & Monique Oostveen

Dufour 40 E Performance

Beste Mariëlle en Stephan

Na een “lange zwangerschap” en een “zware bevalling” is het, mede door jullie expertise, toch allemaal goed afgelopen.
Wij zijn jullie erkentelijk voor de goede en professionele begeleiding.

Ook jullie medeleven in onze thuissituatie was plezierig.

Daar waar van toepassing zullen wij jullie warm aanbevelen bij vrienden en bekenden.

Met vriendelijke groet

Marwil en Henny

Catalina 36

Beste Mariëlle en Stephan,
met veel plezier kijken wij terug op het gehele traject, vanaf de aankoop van “NORD” in het voorjaar tot en met de verkoop van “Magnificent” afgelopen najaar.
Door jullie persoonlijke inzet, professionele aanpak, correcte en adequate begeleiding zijn zowel aankoop als keuring, bemiddeling, verkoop en overdracht uitermate soepel en prettig verlopen.
Door jullie integere en klantgerichte aanpak weten jullie vertrouwen te creëren wat ongetwijfeld één van de belangrijkste succesfactoren voor Yachting Company Muiderzand is.
Succes met YCM en waar mogelijk zullen we jullie zeker aanbevelen.

Met zeilersgroet,
Robin & Marianne van der Zwan

Bavaria Cruiser 37-2

Geachte mevrouw Mariëlle Bekx,

Bij deze wil ik u hartelijk danken voor uw fantastische hulp bij de verkoop van onze Victoire. Op professionele en vertrouwen gevende wijze heeft u de verkoop begeleid.U heeft voor ons van alle zorgen weggenomen. We zijn tot een goede deal gekomen. Wij hopen dat de volgende eigenaar met evenveel plezier met hun `nieuwe` schip zullen gaan varen.
Zeker zullen wij Yachting Company Muiderzand zoveel mogelijk aanbevelen.

Met vriendelijke groeten,

Beitske en Boy van den Berg

Victoire 1044

Ich habe im August eine Bavaria 38 C gebraucht gekauft. Ich habe mir über den Sommer viele Boote und einige Makler in den Niederlanden angeschaut. Der Service und die Abwicklung waren in Muiderzand freundlich, transparent und professionell.

Ganz klare Empfehlung, danke Marielle !!!

Oliver Timm

Bavaria 38-3

Waarom een lang verhaal als dat niet hoeft;
"Prettig, snel, efficiënt en effectief; Boten in een mum van tijd verkocht. Dank Yachting Company Muiderzand!"

Ellen Gribnau

Bavaria Cruiser 36

Waarom een lang verhaal als dat niet hoeft;
"Prettig, snel, efficiënt en effectief; Boten in een mum van tijd verkocht. Dank Yachting Company Muiderzand!"

Ellen Gribnau

Bavaria 33 Cruiser

Beste Mariëlle en Stephan,

Als kopers of zoekers naar een schip wat bij je past moet je maar net het geluk hebben dat jouw schip te koop staat bij yachtingcompany. Dat geluk hadden wij en voor kopers is het ontzettend fijn om samen te werken met jullie!
We hebben zelf ondervonden hoe fijn het is om een aankoop te laten regelen door jullie. Rust, kennis, professioneel, je altijd welkom voelen, ook al kom je voor de zoveelste keer kijken naar jouw aanstaande droomschip, èn de papieren afhandeling van de aankoop met alle waarborgen die jullie hebben, maakten de aankoop een nog groter feest.

Groeten,
Folkert Helmus en Caro van der Heide

Bavaria 50 Custom Line

Hallo Marielle !!

Wir sind in 7 Tagen gut bis nach Warnemünde gekommen. Mit dem Wetter hatten wir ja riesiges Glück, sind ohne große Schwierigkeiten durchgekommen.
Das Boot lief sehr gut.
Vielen Dank für die den tollen Service und deine persönliche zuverlässige Art und Weise.

Schöne Grüße aus Berlin

Oliver

Bavaria 38-3

Hi Stephan,

We arrived safely into Southampton on Sunday morning after a very calm (thankfully) passage home. I've attached a photo of us passing the Dover cliff's.

Stephan and Marielle, it has been a great pleasure working with you at Yachting Company Muiderzand over the last few months. Your excellent communication, flexibility, knowledge and guidance in dealing with the purchase of this Baltic 33 have been incredible. In particular I appreciate the exemplary post-purchase support I have received in preparing the ship for its passage home to England. You went above and beyond what I would have expected and have my utmost trust and confidence. I very much hope we can keep in touch in the future.

All the best, Stephan. Thank you again. Do keep in touch.

Alex.

Baltic 33

Beste Marielle,

Vandaag de overdracht afgerond ( mannen waren ingevlogen) en de mannen zijn erg blij
met de aankoop en op weg ( varend) via Utrecht richting Duitsland.
Al een berichtje ontvangen van ze dat de boot het geweldig doet.

"Quote":
hello jaap, she is doing very good! we are driving slow and safe, so just utrecht ahead of us... thank you again for your support! we keep you updated!
Verstuurd vanaf mijn iPhone

Bedankt voor de verder goede afhandeling/ bemiddeling.

Met vriendelijke groeten,
Jaap & Jose

Motorboot mahonie overnaads

Dear Stephan,

We are now safely berthed in Weymouth after an epic, exciting journey. Just a quick note to thank you for all your help and assistance whilst we were berthed in muiderzand. We really appreciate your efforts in making our stay and departure really enjoyable and smooth respectively. Happy sailing to you. We hope to meet again either in the uk or Holland.

Kindest regards
Tim Collard & Donna Healey

Hunter 38

Hoe snel het kan gaan…

De verkoop van ons zeilschip CONTIGO,
de Bavaria 34-2 cruiser met de salamanders van Gaudi
Na wikken en wegen hebben we besloten om ons schip te verkopen.
We zijn blij dat we de verkoop via Yacht Company Muiderzand gedaan hebben .

Marielle en Stephan hebben goed met ons meegedacht op welke manier we ons schip in de verkoop zouden kunnen zetten.
Uiteindelijk hebben we gekozen om de Contigo aan de verkoopstijger te leggen. Doordat ze daar lag, de scherpe prijs en de uitstekende bemiddeling is ze snel verkocht.

Zo snel als het gegaan is hadden we niet verwacht…
Zelf hadden we in gedachten dat het toch wel een half jaar of langer kon duren. Stephan vertelde ons dat de verkoop toch wel tussen 1 a 2 maanden zou moeten kunnen lukken. Het is zelfs nog sneller gegaan;Zaterdag voor info naar de makelaar, zondag de Contigo aan de verkoopsteiger gelegd, maandag de definitieve opdracht tot verkoop gegeven en zaterdag is ons SY binnen een week verkocht en ook nog eens voor de vraagprijs!

Dit hadden we zelf niet zo snel kunnen bewerkstelligen via onze eigen contacten en social media kanalen. YCM heeft vele binnen-en buitenlandse contacten op de hoogte gesteld van ons te koop staande schip. Dit heeft zeer zeker in ons voordeel gewerkt! Verschillende binnenlandse-en buitenlandse zeilliefhebbers hebben gereageerd, waaronder ook de Duitse volgende eigenaar.

We hebben een geweldige tijd gehad met onze Contigo. Deze tijd hadden we zeker niet willen missen.

Binnenkort wordt de Contigo (Bavaria 34 cruiser) op transport gezet en zal zij in Duitsland verder gaan varen.
De nieuwe eigenaren krijgen een fantastisch schip en wij wensen hen veel geluk en vaarplezier !

Vaarwel Contigo!
Rob en Ria de Vries


PS Marielle en Stephan hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, meedenken en het bemiddelen tijdens de verkoop.

Bavaria 34 Cruiser

Dear Mariëlle,

Thank you for a very good sales process. We are looking forward to sail in our new Etap 37S 'Epic' she is already nicknamed the 'Epic Goose' - a picture of the Etap logo.

It was a very pleasant and smooth purchase experience dealing with you as your professional approach and encyclopedic knowledge of yachts was very useful and helpful.

Very best wishes.

Bernard Byrne - Ireland

Etap 37S

Hallo Frau Bekx,

nachdem wir am 09.12.2018 "Passie" endgültig übernommen haben, möchte ich Ihnen noch einmal für die perfekte und faire Abwicklung des "grenzüberschreitenden" Yachtverkaufs danken. Wir haben das Schiff genauso vorgefunden, wie von Ihnen inseriert. Überhaupt ist Ihre Internetseite sehr informativ und die Fotos des Schiffes sind aussagekräftig und nicht geschönt. Beim Abschluss und bei der Abwicklung des Kaufvertrages und der Zahlung haben Sie uns sehr gut unterstützt.

Der Kontakt zum Verkäufer Gerard und seinem Sohn Paul war von Anfang an freundschaftlich und offen. Wir haben das Schiff jetzt gemeinsam winterklar gemacht und dabei noch einmal alle technischen Details kennengelernt. Deshalb an dieser Stelle auch noch einmal unseren herzlichen Dank an Gerard, Paul und unseren "Nachbarn auf Zeit" Robb. Besser kann man ein Schiff nicht übergeben. Wir freuen uns schon jetzt unheimlich auf die kommende Saison. Das wird der gefühlt längste Winter seit unserer Kindheit 😊.

Beste Grüße aus Ulm und Wittenberg

Martin Kedziora und Jörg Ellermann

Bavaria 44-3

In onze tweejarige zoektocht naar een geschikte motorboot hebben we een groot aantal jachtmakelaardijen bezocht. Bij Yachting Company Muiderzand was er direct sprake van een heel plezierige gedichtenuitwisseling over boten en werd er vanaf het begin zeer pro-actief meegedacht.

Onze 'boot to be' lag bij Yachting Company Muiderzand en bij nog twee andere makelaars. Het was vooral de professionele, plezierige en behulpzame opstelling bij Yachting Company Muiderzand die er toe heeft geleid dat wij uiteindelijk daar onze boot hebben gekocht.

Mariëlle, ontzettend bedankt voor alles wat jij hebt bijgedragen aan de aankoop van onze Kuster A38.

Henny & Ingrid Hendriks

Kuster A-38

Eind augustus 2019 besloten wij, wegens gevorderde leeftijd, met zeilen op te houden. Onze Dufour 36 classic had ons 15 jaar lang veel plezier verschaft maar moest nu worden verkocht. Onze ervaring met Yachting Company Muiderzand dateert al van meer dan 20 jaar geleden toen wij bij hun ons vorige schip kochten en zij onze Spirit 28 verkochten. Alles verliep toen geheel naar wens dus een keuze voor de makelaar hoefde niet te worden gemaakt.

Ieder zijn vak roep ik wel eens en dat zit bij YCM wel goed. Zowel Mariëlle als Stephan kennen de markt op hun duimpje en hebben samen een bedrijfsfilosofie ontwikkeld die respect afdwingt. Zorgvuldigheid naar verkoper en koper en hoogst betrouwbaar advies en begeleiding.

Bij de keuring van ons schip (ook een uitstekende voorwaarde van YCM) werd door de keurmeester een paar afwijkingen aan ons schip geconstateerd die, na extra onderzoek wel bleken mee te vallen. Zorgvuldig werd in deze kwestie door YCM bemiddeld waardoor er binnen twee maanden een fraai verkoopresultaat kon worden afgesloten.

B. van Rossum

Dufour 36 Classic

Dartsailer 30

Hallo Mariëlle,

wir wollten uns noch einmal melden und uns für die reibungslose Abwickelung des Bootskaufes bedanken. Es hat alles sehr gut geklappt und wir sind überaus glücklich mit dem neuen Schiff. Außerdem haben wir uns durch die Yachting Company Muiderzand sehr herzlich und kompetent betreut gefühlt. Weiter so! :-)

Für die Überführung haben wir 3 Tage benötigt und das Schiff hat alle Aufgaben meisterlich absolviert und segelt sehr gut.

Liebe Grüße von der Nordsee.

Marcell

Bavaria 36-3

Beste Marielle,

Ik heb vandaag alles nagezien.
Wij willen u ook bedanken voor de goede en correcte opvolging van de Jjess en wensen u nog veel succes bij de bemiddeling en verkoop van yachten.

Alleszins het beste,
Groeten Kristel

Bavaria 36-3

Dear Mariëlle

We are now safe home in DK with Bavaria 38,2. The trip took 5 days.

There was a lot of wind and it was very cold.

The ship sailes beautyfully and we are very satisfyed.

Thank you so much for your helpfullness and professionalism through the sale process. We are very thankful for the support we got from your company.

We vish you all the best for the future. Maybee we'll see each other another time!

Kind regards
Helle and John Nielsen
Denmark

Bavaria 38-2

Marielle, Stephan,

Dank voor de voortreffelijke service…het was een genot om met jullie samen te werken en bij een volgende eventuele aanschaf danwel verkoop zal ik zeker aan jullie denken!
Nu even een jaar zonder...is ook wel wat voor te zeggen

Mvg Edward

Bavaria 36-3

Onze droomboot gekocht bij YCM. Fijne begeleiding en perfect geregeld. Uitstekend communicatie . Een aanrader. Vriendelijke mensen. Ons dank daarvoor.

Vriendelijk Groeten
Stephan en Naomi Noordberger

Bavaria 32 Cruiser

Dear Mariëlle,

I am very mindful that since I sailed away in ‘Allure,’ I have not sent you any communication, least of all my thanks to you and Stephan for all you did to facilitate my purchasing the boat. You really did work tirelessly over a lot of detail which was compounded by my need to be sure of all the things which could have caused problems in the future. Particularly those relating to registration and tax status. You must from time to time thought of me as a fussy Brit!

Without your efforts though, I may well not have gone ahead with the purchase which would have been a pity and a disappointment for me. Thank you very much for all you did. While I am hardly thinking of selling the boat, there may well come a time when I will and I would not hesitate in talking to you about it. Your professionalism is clear and was much appreciated.

To bring you up to date, ‘Allure’ is now ashore in my home port and our refit has begun. I have to say that not only have we not had any nasty surprises but thanks to the quality of Anne Wever built boats, I will end up with a very fine vessel in equally fine condition. While these projects always take longer than planned, I am hopeful of enjoying sailing at some time in 2017 and the Netherlands is most definitely back on the list.

Meantime, I wish you and Stephan much enjoyment over the Christmas period and every success in 2017.

Yours ever,

Peter Harvey.

Trintella 38

Wij hebben in oktober 2016 een Dick Zaal Lapwing (de 'Raven') gekocht bijYachting Company Muiderzand.

Wij hebben goede ervaringen met de makelaardij.

Het was een stevig onderhandelingsproces (we hebben de boot niet cadeau
gekregen), maar het bleef constructief en professioneel.

Na uiteindelijk akkoord was de afwikkeling heel prettig. De crew stond echt
voor ons klaar.

Familie De Graaf

Dick Zaal Centreboard Lapwing

Beste Mariëlle,

na een behouden vaart met fantastisch weer is Miré in haar nieuwe
thuishaven aangemeerd.

Dank voor je professionele en flexibele begeleiding bij de aanschaf van
ons nieuwe schip. Helemaal TOP! Mochten wij ooit afscheid van ons schip
willen nemen, dan zullen we deze ervaring zeker in ons achterhoofd
meenemen. Maar aan afscheid nemen van zo'n fantastisch schip denken we
de komende 100 jaar nog niet!

Goede vaart

Philip

Hunter 356

Ik kan niet anders zeggen dat de mensen van YCM de verkoop perfect geregeld en begeleid hebben. De persoonlijke benadering, de uitstekende en continue communicatie, informatie over alle activiteiten en contacten met mogelijke kopers, de koopovereenkomst, de afhandeling, in 1 woord: "AF"!!!

Omdat de koper het schip snel naar zijn bestemming wilde laten transporteren werd jacht transport Van de Wetering uit Loosdrecht ingeschakeld. Ook deze mensen weten waar ze mee bezig zijn en petje af voor de chauffeur van deze dieplader.
Met oog voor elk detail werd het schip op de wagen gezet en minutieus vastgezet en verankerd. Voor vertrek nog een controle boven op het schip, waarbij de puntjes op de "i" gezet werden en alles secuur dichtgemaakt en vastgezet werd met tape. Met een gerust gevoel heb ik als verkoper samen met de koper van het schip het transport uitgezwaaid.

Rob Jaspers

Bavaria 31 Cruiser

Dear Stephan and Marielle,

Delphine has arrived save and sound to Finland and her home Port of Espoo.
The trip from Almere to Espoo/Finland took 3 weeks, one week on North Sea/Fries Island and the middle week sailing on Germany North coast from Kiel to Swedish coast line up towards Åland and the last week we spend on Finnish coast line / Arkipelago.

Delphine sailed well the hole trip, once we had a quite rough (35 knts) weather in Sweden / Nynäshamn – but she took the waves and the wind very well!
Also the new sails were good purchase at that weatherJ

Me and my wife Marjut will thank you of the help and all assistant what you did for us!
Also the kindest regards from the crew to Marielle, who helped us to fill the fridge on Sat 18.06!

All the best for you both and your company!

Regards
Kimmo Lehtovaara

Bavaria 37-3

Marielle en Stephan zijn professionele makelaars die keurig werk afleveren.
Ze zijn betrouwbaar en letten op de details. Mijn boot was binnen 2 weken verkocht.
Top gedaan. Dank nogmaals.

Egbert de Waard

Dufour 365 GL

'Yachting Company Muiderzand is een klantgericht bedrijf dat een prima service verleent en zeer actief de verkoop van ons schip heeft begeleid. Wij zijn zeer tevreden over hoe de mensen van YCM de intake van de boot tot en met feitelijke verkoop begeleiden en hoe flexibel ze zijn in het vinden van oplossingen om maatwerk te leveren.'

Met vriendelijke groet, kind regards

Paul Kremer
Managing Director

Jeanneau Sun Odyssey 32i

Hallo Marielle, Hallo Stephan,

Wir möchten uns sehr herzlich bedanken für die Beratung und die sehr korrekte Abwicklung aller Formalien beim Kauf unserer neuen Bavaria!

Alleine hätte ich wahrscheinlich kein Schiff aus Holland gekauft, weil es juristisch doch etwas fremd ist. Dank Ihrer Unterstützung war es dann aber sehr einfach und ich kann jedem empfehlen, das gute und gr0ße Schiffs-Angebot in Holland zu nutzen.

Der ganze Service war sehr überzeugend,

Ein weiteres großes Dankeschön für all den Service nach dem Kauf bei Ihnen!

Sie haben sich so nett um uns gekümmert und uns bei unseren Wünschen für zusätzliche Arbeiten an Segel- und Technik unterstützt - das war viel mehr als selbstverständlich!

Gerne empfehlen wir Sie jederzeit weiter!!

Herzliche Grüße,

Peter Seiffert

Bavaria 37-2 Cruiser

Liebes Team von Yachting Company,

nochmals vielen Dank für die freundliche, kompetente, sehr korrekte Abwicklung der Kaufmodalitäten unserer Bavaria 37-2. Ihr Unternehmen können werden wir jedem gerne empfehlen.

Das Schiff liegt nach angenehmer Überführung im Hafen von Lemmer.

Schon jetzt glauben wir sagen zukönnen, das das Schiff unsere Erwartungen erfüllt und wir mit dem Schiff viel Spass haben werden.

Wir wünschen Ihnen alles gute für die Zukunft und verbleiben

mit freundlichen Grüßen

Ulrike & Peter Gödden

Bavaria 37-2 Cruiser

Beste Marielle en Stephan,

hartelijk dank voor jullie inzet en ondersteuning bij de verkoop van onze Hunter 386 "Chesapeake"
Dit is alweer de tweede boot die we met jullie bemiddeling mochten verkopen.
Ook dit keer voor een prijs in het gebied zoals vooraf door jullie aangegeven, prima 
"expectation management".
Het plezierige contact gedurende het proces en de snelle financiele afwikkeling werden ook zeer gewaardeerd.

Met vriendelijke groeten Ron en Nel 

Hunter 386

Beste Marielle en Stephan,

Bij deze nog alle dank voor jullie goede zorgen.
Ben nog steeds verbaasd, hoe de verkoop verlopen is!!
Hierbij een verhaal, ik zit niet op faceboek,
dus ik moet nog even kijken of ik jullie daar kan ’Liken’.

Na 16 jaar prachtig gevaren te hebben met de Tess Bess, besluiten we onze
Spindrift 43 te verkopen.
We denken meteen aan jullie Yachting Company Muiderzand,
Jullie hebben voor ons al twee maal eerder een boot verkocht, dus het voelt
vertrouwd.
We weten hoe professioneel, no nonsense en prettig de samenwerking met
jullie is.
In mei wordt de Tess Bess op de site van Yaghting Company aangeboden,
We wonen dan nog aan boord. In juli varen we nog een rondje Denemarken
Dan moeten we beslissen wat we in de winter met haar gaan doen.
Marielle haalt ons over de Tess Bess bij hen in de haven te leggen.
Wat een gouden greep!
De kopers komen voor een andere boot, maar zien dan onze boot liggen.
Ze vragen de sleutel en blijken voor de onze te vallen.
De volgende dag wordt er een koopcontract getekend.
De technische keuring is drie weken later. Alles gaat van een leie dakje
De Tess Bess, zal richting Schotland gaan en zelf noordelijker naar de
Shetlands.
Marielle, hartelijk dank voor je stelligheid,
dat het goed zou zijn de Tess Bess bij jullie in de haven te koop te leggen,
daardoor is de Tess Bess snel Verkocht!!

Spindrift 43

It's the first time i bought a boat, and subsequently my experience leaves me with nothing to compare it to. but that said, i cannot imagine it to be better some place else!
i'd immediately do it again with Yachting Company Muiderzand and can recommend them. it's not about making the deal, it's a perfect service from first contact. i don't have the feeling of doing business, it's like dealing with friends...
thank you!

Stef Emrich

Dufour 32 Classic

Enorme positieve ervaring met de YCM mbt de verkoop van mijn boot (Moody39).Heldere en transparante communicatie, de aanbevolen onafhankelijke uitvoerige inspectie van het schip(ANWB), alle partijen weten waar ze aan toe zijn. Uitgebreid netwerk, zowel nationaal als internationaal, YCM stelt je in staat alle acties van YCM en potentiële geïnteresseerden via hun site te volgen, de Moody is in 4 maanden ruim 3500 maal beken op de site! Uitstekende begeleiding in de initiële prijszetting en hoe de boot aan te leveren voor foto rapportage en bezichtiging. Duidelijk en goed juridisch onderbouwd koopcontract, alles straalt integriteit uit.
Met name de persoonlijke en onaflatende inzet van Marielle en Stephan geven een prettig en vertrouwd gevoel, wat zeker heeft geleid tot de snelle verkoop.
Aan een ieder de een boot wil kopen/verkopen beveel ik de YCM dan ook van harte aan!
Nogmaals dank!!

Mike Zuur

Moody 39

"We have been looking for the right boat for several months. We were searching for an aluminium shallow draft blue water cruiser and Stephan from Yachting Company Muiderzand connected us with a Koopmans 49 that we liked, but we really wanted something a little larger. Our search continued and we were thinking we might not find our ideal boat and might have to compromise possibly going back to GRP.

Stephan was great in that he knew what we were looking for and did not waste our time sending us lists of inappropriate boats as many other brokers have done. When the right boat came along he sent us the details and we could see straight away that Britt could be the one.

Stephan again got involved when it came to the negotiation and acted in a most professional way to ensure we came to a deal that worked for both ourselves and the seller. It is important to us to have a good relationship with the seller as Britt is a unique boat and his guidance and knowledge will help us ensure we get up to speed on Britt's systems quickly. Both parties need to feel they have got a fair deal and Stephan made sure this happened.

Now we own Britt Stephan has also assisted us with finding a berth for her in the Netherlands, where we will keep her for at least the next year whilst we familiarise ourselves with her. After that the rest of the world is calling.

We thank Yachting Company Muiderzand for their important part in making our dream of sailing around the world become one step closer to reality

Lindsey and Lee"

Koopmans 50

Marielle Stephan goedemorgen,

Mag ik jullie bedanken voor deze snelle en zeer professionele ondersteuning
bij de verkoop van onze boot, eenmaal besloten is het fijn dat alles zo snel
en professioneel is afgewikkeld.
Ik zal jullie zeker aanbevelen bij derden.

Met vriendelijke groet,

Sander en Irma de Vries

Bavaria 36-3 Cruiser

Beste Marielle,

Ik had moeite op jullie blog te komen vandaar toch dit bericht om je nogmaals te bedanken voor de zeer snelle verkoop (binnen enkele dagen !!) van onze Bavaria 37-2 uit 2005 voor bijna onze vraagprijs !!

Echt onze complimenten voor de bemiddeling en jullie mooie website.

Wij zullen dan zeker jullie bij vrienden,kennissen en relaties aanbevelen als zij een schip willen aan- of verkopen.

Met vriendelijke groeten,

Jan van Raam

Bavaria 37-2

We zijn heel blij dat jullie onze boot hebben VERKOCHT, en dat binnen 3 maanden. Jullie hebben waargemaakt, wat jullie beloofd hebben, en dat waarderen wij enorm!

Thanks!

Tjacko & Susanne

Dufour 34 Performance

Beste Stephan,

We kijken met tevredenheid terug op een geslaagde verkoop van onze boot.
Vanaf het moment dat wij het besluit namen om onze boot te verkopen zijn we
prima door Yachting company begeleid. Een duidelijk en realistisch verhaal
wat Yachting company en wij zelf konden doen om de boot snel en tegen een
goede (marktconforme) prijs te verkopen. Precies een maand na het geven van
de opdracht tot verkoop was de verkoop al een feit (contract ondertekend).
Alle financiële en administratieve handelingen zijn vervolgens snel en
volgens afspraak afgehandeld! De overdracht tot slot is bijzonder prettig
verlopen.

Vriendelijke groet,
Lianne en Anton Brombacher

Bavaria 32

Dear Marielle and Stephan,

Thank you for your efficient and professional service. We travelled over from the UK to view 'Delphinus' you were helpful but did not 'push' for a sale which was good. During negotiations and detail and arranging everything your service was excellent! superb! Then you helped us meet the previous owners and watch the boat launch. Plus a 'bill of sale' for the mad English! with lots of coffee. Highly recommended company. Many thanks indeed. Now to return to Southampton!

Best wishes Pauline and Simon Weeks

Bavaria 32

Dear Mariëlle,

Just a small note to say thank you for a very friendly and professional service. We have felt very comfortable from the moment we contacted you, saw the boat, made the transaction and sailed her home. We have enjoyed two small breaks on our boat already, and we are very happy with her. She is now in winter storage and we sail her home to Denmark early next year during the spring.

To all potential customers (local and abroad); we highly recommend Yachting Company Muiderzand!

Kind regards
Koos and Kate van der Zee

Bavaria 36-3

Liebe Marielle, Lieber Stephan,

ganz herzlichen Dank bei der professionellen und unkomplizierten Unterstützung beim Kauf meiner ersten eigenen Segelyacht. Ich habe mich vom ersten Emailkontakt über die Vertragsabwicklung bis hin zur übergabe immer sehr gut aufgehoben und auch beraten gefühlt. Dickes Kompliment an das gesamte Team, das ich jederzeit uneingeschränkt weiterempfehlen kann.

Beste Grüsse
Frank Möller

Bavaria 36-2

Dear Stephan and Mariëlle,

Buying a yacht abroad can be easy or difficult (as in your home country), with you it was easy.

All steps related to the purchase, inspections, sea trial, agreed rectifications and related paperwork was done professionally.

A special thanks for the help with the additional challenges that come with the distance/logistics, help with the pick-up, receiving packets, arranging service, long time berth…all very important for us preparing for a long sail back home.

Thank you and Best Regards Crew of s/y ZALF
Janos, Johanna, Antonia, Athina and Adrian Arrakoski

Hanse 400

Beste Stephan en Mariëlle,

Binnen 3 weken de boot verkocht!
Dankzij jullie inspanning mooie site en prima begeleiding, zeer goed verzorgd door jullie.

Met vriendelijke groet,

Ed en Irene

Etap 39s

Dear Stephan & Yachting Company Muiderzand Crew!

We came in January to have a look at our boat in a gale. The rain was horizontal but we knew it was the yacht we wanted straight away…love at first sight!

You have been excellent, honest and helpful in every aspect of the purchase and providing guidance in the process from first viewing to launching! We have been here for three weeks working on the yacht and now she is ready for the journey down to the Med. We could not have done it without your help.

We are very grateful and would recommend your company to any one wishing to purchase a boat and make a dream in to reality! Good luck with your new born and hope we meet again. Fair winds!

Dicky, Erin, Bob the dog and Andy
wegotwind.com

Grand Soleil 42

Hi Stephan and Marielle
Just a short note to say how pleased we are with the purchase of Nanuq. From our first point of contact to the final sale and launching we were delighted with the professionalism and caring attitude shown by you both. Yacht purchasing especially from abroad can be difficult and very time consuming and many brokers do not give an accurate description of the yacht and it's equipment but all my questions and queries were answered both quickly and honestly. Buying in Holland as I have now done three times is straight forward and returning to Scotland makes the purchase just that little bit more exciting.

Thanks and best wishes John and Carole

Victoire 1044

Beste Marielle en Stephan,

Via Facebook jullie bedanken is voor een digibeet niet zo makkelijk, maar voor mij een mooie uitdaging. Deze 'like' is namelijk verdiend! Want: een boot kopen is een ding, maar een boot verkopen een heel ander ding.

Dankzij jullie zakelijke aanpak, met o.a. een expertise rapport verzorgen, ontstaat er bij alle partijen vertrouwen. De relatie prijs en kwaliteit wordt zichtbaar. Dat scheelt een hoop zorg.

Echter het verkopen van je schip is eigenlijk een emotioneel verhaal. Dankzij jullie ondersteuning heb ik een proces achter de rug waar ik vrede mee heb.

Nogmaals dank, en behouden vaart voor YCM toegewenst,

Henk Heineke / Lunteren

Victoire 1044

Beste Marielle,

Hierbij willen wij je nogmaals bedanken voor de professionele bemiddeling wat heeft geresulteerd dat onze mooie Dehler 35 CWS binnen drie weken verkocht werd. En wij zullen Yachting Company Muiderzand zeker aanbevelen bij onze contacten.

Mvgr
Marian + Ed van den Akker.

Dehler 35 CWS

Dear Marielle,

Our experience with your Brokerage in purchasing Atalanta;
I would have no hesitation in recommending your company and the sales personnel we dealt with and cite the following reasons:-

Yacht was exactly as described
Professional and realistic approach in negotiations
Helpful in the practicalities of purchasing a yacht abroad making it a stress free experience
Arranged berth-age and launch with Marina on our behalf
The benefit of their local knowledge, experience and advice.

We have now purchased 5 yachts including 1 in Holland previously and can confirm this is our best brokerage experience to date

Trust this is helpful and hope we will catch up during the season.

Thanks again for everything

Best Regards
Elaine and John

Catalina 36 MkII

Goedemorgen Stephan,

Na een spannende en lange reis om 03.00 goed aangekomen in Valery en Caux.
Op vrijdag prachtig weer en de boot te water gelaten en opgetuigd. Op zaterdag laatste klussen en in de namiddag met harde wind de zee op. Heel mooi gezeild! Hij doet het prima. Bedankt voor de goede service en tot ziens!

Groet,

Egbert Smelt

Van de Stadt 26 Dolphin

Beste Stephan en Mariëlle,

Langs deze weg nogmaals dank voor de bemiddeling van de snelle verkoop en aankoop van mijn Nova II versus Sirius.

Sleutelwoorden als klantgericht, transparant en doortastend zijn van toepassing.

Ik zal jullie aanbevelen als operationeel en slagvaardig verkoopteam.

Groet Bouke Beemster

Bavaria 36-2

Beste Stephan en Mariëlle,

Langs deze weg nogmaals dank voor de bemiddeling van de snelle verkoop en aankoop van mijn Nova II versus Sirius.

Sleutelwoorden als klantgericht, transparant en doortastend zijn van toepassing.

Ik zal jullie aanbevelen als operationeel en slagvaardig verkoopteam.

Groet Bouke Beemster

Gobbi 375 SC

Beste Mariëlle en Stephan,

Wij willen jullie danken voor de professionele en efficiënte begeleiding met de verkoop van onze boot. Ondanks de momenteel wat mindere tijd waren jullie in staat de boot binnen 6 weken te verkopen, chapeau! Onze vorige boot hadden we zeven jaar terug ook via jullie verkocht en de positieve ervaring van toen heeft ons doen besluiten ook nu weer gebruik te maken van jullie diensten. Beide keren hebben we hier zeker geen spijt van gehad en zullen jullie dan ook bij andere van harte aanbevelen!

Veel succes met jullie kantoor en wellicht nogmaals tot ziens.

Met vriendelijke groet,
Janneke & René

Bavaria 37-3 Cruiser

Beste Marielle,

Vorige week heb ik nog wat gebracht naar de koper van de boot, waaronder een reparatie set 2-componenten verf voor de romp. Hij wist me te vertellen dat de ontbrekende zuignap is gevonden onder het fornuis.
Daarmee is volgens mij het laatste puntje op de i gezet.

Ik wil jullie hierbij bedanken voor de goede en professionele begeleiding bij de verkoop van de Hanse 370e „6Sense”

De nieuwe eigenaren zijn nog steeds erg happy en weten dat ik ze op afstand een virtuele rondleiding door de boot kan geven.

Gefeliciteerd!

Veel succes met jullie Yachting Company.

Hans van Stegeren

Hanse 370 Epoxy

Hallo Mariëlle,

Besten Dank für die gute und sehr professionelle Betreuung beim Kauf unserem neuen Boot.

Das nächste Boot kaufen wir bestimmt auch wieder hier :-)

Beste Grüss,
Helmut Domen

Compromis C34 C-Yacht

Hallo Mariëlle en Stephan,

We zijn erg blij met onze aankoop. De ontvangst is altijd hartelijk en het koopproces duidelijk en eerlijk. We hebben genoten van een warm september weekend hier op de haven.

Straks, volgende week gaan we met de Elan naar Medemblik. We komen hier zeker nog eens terug. En voor diegenen die op zoek zijn naar een boot, ik raad jullie van harte aan.

Groetjes,
Tjebbe de Winter, Petra, Sarah en Jort

Elan 434 Impression

Beste Marielle, Stephan en Roel,

Belofte maakt schuld en die was ik niet vergeten. Alleen de prioriteit ontbrak. Nu in de vakantie kom ik graag na recommendation te schrijven. Inmiddels allerlei boten gehuurd (sloepen, vakjes, catamarans) en heerlijk gevaren op de egeische zee. Met weemoed denk ik wel aan mijn eigen schip maar de vrijheid en ongebondenheid van de huurmarkt maakt het goed. Nogmaals bedankt:

In 2006 kwam ik in contact met het team van Yachting Company Muiderzandbij de aankoop van een Jeanneau SO 34.2 waar ik kon vertrouwen op deskundige en adviserende ondersteuning van het hele team. We hebben de
afgelopen jaren volop van het schip, de Aqua de Vida, genoten. Toen we besloten het schip op middellange termijn weer te verkopen was de keuze voor Yachting Company Muiderzand snel gemaakt toen Marielle vernam dat het schip op de markt kwam en zelf contact met ons zocht. Heel attent en
doortastend begeleidde het team de presentatie van het schip met ruimte voor persoonlijke wensen. Binnen drie maanden was er een geinteresseerde schipper die de nieuwe eigenaar van de Aqua de Vida werd.

Marielle, Stephan en Roel dank voor jullie begeleiding, en behouden vaart.

groeten, Ed

Jeanneau Sun Odyssey 34.2

Beste Stephan,

Wij willen jou hartelijk bedankten voor de begeleiding bij de aankoop van onze Pilot.

We vinden jou service uitstekend en wij vinden dat elke potentiële koper bij jou moet kijken en wij zullen je van harte aanbevelen.

Hartelijke groeten,

Kees en Lucia Spuy

Pilot 44

Hello Mariëlle and Stephan,

We have just been taking over the Bavaria 42-3 "Aquaholic", and been here 3 days to prepare our home trip to Denmark.

We have been very satisfied with all thing about the deal, contract, helping with a lot of questions before leaving the harbor in Muiderzand.

To buy a boat in another country can be difficult and many Danish people are afraid of doing that.

We will give our best recommendations to other Danish sailors, who might consider buying a boat at Yachting Company Muiderzand.

Best Regards,
Birgit and Palle

Bavaria 42 Cruiser

Hi Marielle and Stephan,
Send you a greeting from a cold and ruffled Sweden. The last days we have had rain and about 3°-6°C, not any sail weather.
The transportation of Hanse 370 Bon Bini passed off without any problems. Ola and his crew took the yacht to Gothenburg on schedule. They arrived to harbour Lilla Bommen on Wednesday morning, they left you on Friday. The only thing they missed was the wind; they used the engine almost the whole time.
Lars my friend and I left Gothenburg, Wednesday afternoon, and entered the channel Göta Älv in counter current 2-3kn. When we entered the lake Vänern Thursday afternoon we had off course upwind 15-16kn for about 4-5h before the wind died and the lake was like a mirror. We also used the engine together with the main sail the whole way home.

We arrived at our home harbor Kristinehamn at 03:00 am, (Friday morning) and the temperature was 1°C below zero and it was some smoke above the water surface and it was frost on the bridge.
Thanks for a kindly and professional treatment and have a nice summer.

Ps: If you need a reference in Sweden don´t hesitate to contact us.

Best regards
Ulf and AnnaKarin Björfelt

Hanse 370

Beste Stephan en Mariëlle

Nu onze Nori probleem loos is overgebracht naar haar nieuwe thuishaven in België, hoog tijd voor een formele en welgemeende 'dank je wel' voor jullie professionele ondersteuning en handelen.
Het begon in november 2013. Als kersverse zeilers droomden we van een eigen boot om onze kennis op alle vlakken te kunnen aanscherpen. Een Elan of Dehler genoten, na wat opzoek werk op internet , onze voorkeur. Toevallig vonden we op jullie site beide boten, perfect passend binnen het vooropgestelde budget. Het feit dat jullie toelaten de ANWB-rapporten te downloaden, gaf ons direct een overtuigend gevoel van vertrouwen. Vertrouwen dat alleen maar groeide na onze volgende bezoeken . Geen verkooppraatjes, gewoon overhandiging van de sleutel en aanwijzing waar de boot lag (aan jullie mooie ponton, waar je probleemloos op de boten kan , ook al liggen ze op het droge). En daar lag ze dan, de Elan 38....bij het eerst bezoek hebben we hooguit 15' op de boot vertoefd, amper iets durven aanrakend ,liefde op het eerste zicht ...Gewoon een blik naar elkaar , geen woorden, we wisten het: de eerste boot die we bezochten, wordt het gewoon. Wel nog een proefvaart gevraagd, samen met de vorige eigenaren (zeer fijne mensen die we zeer dankbaar zijn dat voor hen het ogenblik was gekomen om afscheid te nemen van hun fantastische Elan ) en een kennis met heel wat zeilervaring en ...de koop werd gesloten. Omdat het pal in de winter was, beslist haar pas einde maart, begin april over te brengen naar België. Tijdens die 5 maanden zijn we talloze keren naar Muiderzand gereden (de 2 uur durende trip hadden we er graag voor over) en hebben zo ook ruim kennis gemaakt met alle faciliteiten die de mooie haven van Muiderzand te bieden heeft : de Kniest-winkel, het fijne restaurant, het winkeltje, de technische ondersteuning die ruim voorhanden is (en waar we gebruik van maakten voor vernieuwing van alle navigatie-apparatuur, het enige aan de boot wat een update kon gebruiken). Stephan en Mariëlle stonden ook elk weekend weer open voor een praatje, wat extra advies etc. Echt heerlijke mensen.
Op 4 april was het grote moment aangebroken (het werd nog even spannend toen het geplande slot om haar te water te laten met 2 dagen diende uitgesteld maar jullie, YCM, hebben er alles aan gedaan een nieuw slot te realiseren ondanks het drukke schema van 'Heffie').
Samen met 2 ervaren zeilers traject Ijmuiden -Scheveningen-Belgie. Het werden voor iedereen 3 fantastische dagen. Ook al zat de wind niet echt mee, het weer was goed en we hebben zowel de zeilcapaciteiten als de motor power ruimschoots kunnen testen: alles gewoon perfect. En dan hebben we het niet gehad over het ongelooflijk mooie en handige interieur van onze Nori. Het is gewoon op alle vlakken een juweel dat we hopelijk nog jaren zullen koesteren. Met Pasen staat er al een tocht naar Ramsgate op het programma.
Stephan en Mariëlle : we wensen jullie heel veel succes, jullie zijn het 100% waard.

Dirk en Lies Van Der Linden
Belgiê

Elan 38

Beste Stephan & Mariëlle,

Wat zijn wij blij en we hadden er eigenlijk al niet meer op gerekend. Wat "onze oude makelaar" niet in 9 (!) maanden lukte, deden jullie het in 2 weken!!!

Onze boot kwijt en een prachtige droomzeilboot er voor terug. Alles volgens het boekje. Terwijl ik aan het schrijven ben, helpt Stephan ons met het optuigen. Service. Wij zijn zeer tevreden en het is zelfs de staande mastenroute in maart waard!

Succes met jullie onderneming.

Annemarie & Francois van Zeeland

C-Yacht 10.40

Beste Marielle en Stephan

Ook ik ben erg tevreden over de manier waarop jullie de verkop van mijn boot hebben begeleid. Jullie waren eerlijk, transparant en anticiperend en allebij een kei in communiceren. Ik heb me heel veilig gevoeld.

Kees Sinke

Dehler 37 CWS

Beste Mariëlle en Stephan,


Graag wil ik jullie hartelijk bedanken voor de verkoop en de verkoopbegeleiding van mijn schip. Het is uiterst plezierig verlopen ook op het moment dat mijn agenda even klem zat.
Jullie hebben dat zeer professioneel opgepakt. Nogmaals heel hartelijk dank en veel succes met jullie bedrijfsactiviteiten.


Groet,

Marc Vos

Hanse 312

Stephan en Marielle

Bij deze nog bedankt voor de snelle en
correcte deal inzake de Bav 42-3.
We zijn netjes aangekomen in Lelystad.

Tot een volgende keer !
Ook namens pa.

Theo Bakker

Bavaria 42-3

Sehr geehrte Frau Bekx,

die gute Nachricht: Die Niederländischen Banken sind deutlich schneller als die Post - das Geld ist heute bereits auf meinem Konto ;-).

Ich bedanke mich bei Ihnen für die gute Zusammenarbeit (nun schon zum zweiten Mal) und werde Sie gerne weiterempfehlen!
Sollte ich mir wieder ein Schiff kaufen, werde zu allererst auf Sie zukommen. Und meine Tochter wird sich bestimmt irgendwann erinnern, wie viel Spaß das Segeln macht...

Freundliche Grüße nach Almere!

Jan Fischer

Bavaria 42-3

Goedemiddag Stephan,

Inmiddels hebben wij een geschikte boot gevonden voor onze lange reis rond de wereld. Het is een Contest geworden. We willen je in ieder geval erg hartelijk bedanken voor alle info en uitleg die wij van jou hebben gekregen en wensen je nog veel succes. In alle eerlijkheid vonden we Yachting Company Muiderzand zonder twijfel de beste makelaardij, qua beschikbare informatie en presentatie, maar ook op het gebied van klantgerichtheid scoren jullie wat ons betreft erg hoog. Jammer dat het geen boot is geworden uit jullie aanbod.

Met vriendelijke groeten,

Ben en Ron

Graag ook collega's dank overbrengen.

Hallo Marielle en Stephan,

het is nu alweer een paar maanden geleden dat jullie ons zo fijn hebben
geholpen met de aankoop van dit schip.

Ons vaargebied is zuidwest Nederland en onze eerste ervaringen met het
schip hebben we opgedaan tijdens de staande mast route (via Haarlem) naar
het Volkerak. Het is een prachtige tocht geworden van 4 dagen met
schitterend weer.

De 311 vaart heel comfortabel, ook onder zeil en het verblijf aan boord is
erg prettig door de ruime en luxe inrichting.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie geduldige begeleiding bij de aankoop,
we zijn er heel blij mee!

Martin en Toos

Beneteau Oceanis 311 Cl.

Dear Mariëlle and Stephan,

Seven years ago I bought Scanmar 345 from YCM. Today we will sail to Finland with Dehler 41 CR and again from YCM. Everything has gone as agreed, it is a pleasure to do business with you.

Many thanks also for the old owner Mr. Anne, he guided me with the new boat, it was a great help.

Thank you.

Hannu and Puyo Kaarlola

Dehler 41 CR

Dear Marielle, Dear Stephan


We purchased Bavaria from YCM in January 2013 and sailed the boat to Finland in June-July. We saw beautiful Holland, especially so called Mast Up Route from IJsselmeer-Leeuwarden-Dokkum-Lauwersoog to North See. Sailing back to Finland from Holland was nice adventure it self.

The whole purchase was easy and safe to handle.
Muiderzand Marina is good place to equip the boat because of Boat Equipment Store Kniest.

Thanks Marielle and Stephan of all your help to get to know the boat and to equip it too.
Stephan especially helped me with many technical guestions.

If anybobody need's to hear my story about Yachting Company Muiderzand in Holland, please don't hesitate to contact me HSK (HelsngforsSegellklubb) /Helsinki Pekka Jaakkola

Miss you nice Dutch people


Best Regards Pekka & Raise Jaakkola
Finland

YCM would be a nice song for you Stephan. What you think ?

Bavaria 34-2

Beste Mariëlle & Stephan,

Hoewel ik een gezonde argwaan heb tegen iedereen die me wat wil verkopen, had ik bij jullie gelijk een goed gevoel.
Eerlijk en betrouwbaar zonder gelikte verkooppraatjes. Eerlijke informatie naar beide partijen.
En als de koop gesloten is …….
Dan gaan jullie gewoon door met jezelf zijn.
Door onze agenda konden we haar niet gelijk ophalen, en hebben jullie voor onze boot gezorgd.
Mag het misschien niet hardop zeggen, maar volgens mij zijn jullie “bootjesmensen”

Hartelijke groeten uit Oud Beijerland
Kees en Ellen Hoeksma
Stern

Beneteau Oceanis 331 Clipper

Dear Marielle & Stephan

Just a quick note to thank you for all your professional help when we purchased our J92 from you.

The buying of the boat, as always, was very well managed with every aspect of the purchase made easy for us. I think our family & friends have now bought four or five boats through the Yachting Company and every time have been well looked after and helped with every aspect of buying a yacht in Holland – we always recommend your services.

Well done and thank you again.

The J92 is now back in the UK and being raced regularly.

Kind regards,

Andy & Karen

J 92

Dear Stephan and Mariëlle,

We would like to say thank you for dealing so promptly and effeciently with our purchase of 'Moody Queen'. It was most helpful that a professional pre-survey had been carried out on the boat.

You have been not only professional but very friendly, hospitable an helpful to us. It was good that you arranged for us to meet the owners, Harry and Linda, so that they could familiarise us with the boat.

Thanks also for putting us in touch with the people who can provide the service that we require.

We would not hesitate to recommend you to anyone wanting to buy or sell boats.

Dank u wel!

Kind regards
Ian and Margaret Currie

Moody 38 CC

Hallo Mariëlle en Stephan,

Vandaag dus afscheid genomen van de Moody.. Een lach, maar ook een traantje. Vorig jaar zomer hebben we besloten de boot te verkopen. Aanvankelijk op eigen houtje. Gelukkig hebben we jullie hulp ingeroepen. En: niet voor niets! De boot heeft binnen vier maanden een nieuwe (Engelse) eigenaar gevonden. (Aardige mensen, die er een heel fijne boot aan zullen hebben) Zonder jullie hulp zou de deal niet tot stand zijn gekomen denken we...Dus, nog bedankt voor jullie professionele hulp. We wensen jullie en YCM veel succes toe voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Harry van der Starre & Linda Jansen

Moody 38 CC

Dear All at Muiderzand Yachting Company

Just a quick note to express my thanks for the professional and helpful manner you carried out my purchase of Umbria (Beneteau 36CC).

It was so nice how you organised for me to meet the sellers / owners of the vessel when I came over to take over ownership. It was also so helpful to know that even once I had made the purchase, you were still on hand to help out with any issues I had while checking the vessel over before I sailed away to the UK.

I have purchased several yachts over the years and purchasing Umbria from Muiderzand Yachting Company has been the best service I have received from any of the brokers I have worked with in the past. I will have no hesitation in recommending your services to friends and colleagues!

Yours sincerely

Paul Boggis

Beneteau Oceanis 36 CC

Hoi Marielle,

We zijn verleden zondag veilig aangekomen in Gent.
2 weken geleden wilden we eerst over zee komen, maar het was net iets te hevig voor een schip dat we (nog) niet kenden. We hebben toen besloten even te proeven van de zee en dat deed het schip ondanks de lange stilstand zeer goed.
Als tocht naar huis hebben we de staande mastroute genomen en ze heeft ons niet in de steek gelaten. Alles perfet verlopen en de verdere ontdekkingstocht en refit van het schip kan beginnen.

We willen jou/jullie nog graag bedanken voor alle gedane moeite en de gids door de paperassen in Nederland.
Ook voor ons "oude" schip is intussen een oplossing uit de bus gekomen zoals we jou vertelden waarmee we bezig zijn.

De positieve reclame voor de samenwerking met jullie zal niet ontbreken.


Mvg,
Pieter

Gib sea 444

Hallo Mariëlle en Stephan,

Belofte maak schuld, dus hierbij ons verhaaltje voor het logboek

Niets vermoedend liepen wij lang jullie verkoopsteiger. We waren bezig met de bezichtiging van wat modelboten.
Met één oog keken wij naar een grijs zeilschip schip waar het bordje "te koop" op hing. Mooi schip dachten wij.

Nadat wij ons rondje "oriënteren" hadden beëindigd, bleek dat zowel mijn vrouw als ik meer dan met een scheef oog naar het schip hadden gekeken.
Heel mooi schip vonden wij beiden.
Wij besloten de makelaardij te bezoeken met de vraag, "mogen wij even kijken".

"Tja, dat kan alleen op afspraak heeft u dat niet gezien op internet" zegt Mariëlle.

"Eeuuh internet? We komen net van de steiger!"
"En nu zijn we er …. dus ……"

"Geen probleem, maar in ben alleen op kantoor, dus als u even wilt wachten"

Enfin, na een klein kwartiertje wachten, draaide Mariëlle haar kantoor op slot en liep met ons mee naar de Blueberry.
Een Bavaria 43 uit 2008/2009. Een rondje boot met Mariëlle en een kwartiertje in alle rust samen, was voor ons genoeg. Dit is haar!

Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. Mailtje met bieding gedaan, bod geaccepteerd, 2 dagen later keurmeester en Stephan aan boord.
Schip goedgekeurd, euro's overgemaakt. Verzekering door Mariëlle geregeld. Kortom, het was een genoegen om met deze professionals te mogen werken.

Het is dat we aan één boot genoeg hebben want anders…………

Vandaag is de mast van het dek gegaan. Maandag gaat het schip naar Slovenië en vanaf daar varen we naar de Ionische zee.

We zullen nog vaak aan jullie denken en hopen op de "ZAHIR" veel gelukkige momenten te beleven.
Hartelijk dank voor de snelle wijze van handelen en de wijze waarop jullie met ons hebben meegedacht.

Kortom, dank voor jullie goede zorgen en enthousiasme!

Sonja en Albert

Bavaria 43 Cruiser

Hallo Marielle, Roel und Stephan,

unsere Colin Archer "Slocum" ist gut in ihrem neuen Heimathafen in Greifswald angekommen. Der Transport hat wunderbar funktioniert und das Schiff wurde in unserem Verein herzlich begrüßt. Ich hatte noch nie ein Schiff gekauft und habe es sehr genossen, dass Ihr mir auf solch professionelle Weise geholfen habt. Ich hatte immer ein gutes Gefühl, wenn ich bei Euch in Muiderzand war!

Deshalb möchte ich mich noch einmal herzlich bei Euch bedanken, vor allem bei Marielle! Das Gespräch nach dem Gutachten, als wir zusammen mit Jan und seiner Frau in Eurem Büro gesessen haben, es hat mir sehr gut gefallen. Es ist die Grundlage dafür, dass Jan und ich uns nun sehr oft per Mail austauschen und er bestimmt auch einmal zu Besuch nach Greifswald kommen wird, um SLOCUM zu besuchen.

Noch einmal herzlichen Dank und alle guten Wünsche aus Dresden

Ralf

Colin Archer Polar 35

Hi Mariëlle,

Firs of all a Bigg Hugg.

I'm very pleased that we found the Bavaria 38 at your company. All the Help we got is much more then we expected. I will recommend to all of my friends to make business with YCM.

All the Best
Johnny Asp
Sälinkää, Finland

Bavaria 38-3

Beste Mariëlle, geweldige begeleiding en spontane gesprekken hebben mij een goed gevoel gegeven bij het verkopen van mijn boot.

Bij deze wil ik jou en jouw team het allerbeste wensen en dat jullie veel boten mogen verkopen.

Met vriendelijke groet,
Rik Rosendahl

Bavaria 38-3

Hallo Marielle and Stephan!

Sends a greeting from Gothenburg, Sweden.
After three weeks we have now come to our home port in Sweden.

We have gone through Hollands channels, sailed on the North Sea and
channeling through the Kiel Channel.
Everything has gone very well. We have sailed in up to 34 knots of wind. Our
Bavaria 36 has worked wonderfully in the winds.

I want to thank you once again for all the services you helped us with. You
are really wonderful and very professional in your profession as yacht
broker.
Even Richard on Jachtservice who helped me with the boat must have a big
thank you.

If a buyer from Sweden wants references, they may feel free to contact me
via email.

Kind Regards
Clarence Oredson

Gothenburg Sweden
2012-07-09

Bavaria 36-2

Hello Marielle & Stephan!

We are back in Sweden and I work week 27-29. After that there will be two weeks sailing with the wonderful yacht we bought from you in Holland. Everything is satisfactory and works well. No incidents on the journey.
Hopefully we see each other within five years, who knows (: But for the moment I am more than satisfied with the Bavaria 36.

You live in a beautiful country and we really enjoyed the trip home to Sweden through your waterways. Should have had one more week vacation for the trip.

Kind regards Börje

Bavaria 36-2

Liebe Marielle Bekx,
wir möchten uns nocheinmal herzlich bei Ihnen für den sehr guten Service beim Kauf unserer Bavaria bedanken.
Dank Ihres Engagements konnten wir innerhalb weniger Tage nach dem Kauf das Schiff übernehmen und noch eine Urlaubswoche genießen.

Vielen Dank für die sehr gute Erfahrung.

Herzliche Grüsse
Markus Theil

Bavaria 30 Cruiser

Hallo Mariëlle,

Langs deze weg wil ik jullie bedanken voor de snelle verkoop van ons schip dankzij jullie internationale netwerk en jullie snelle en gedegen service van uitstekende kwaliteit.
Een volgende keer kom ik met plezier bij jullie terug.

Nogmaals bedankt en van harte heel veel succes met jullie bedrijf gewenst.

Ad-Jan van Riet

Bavaria 30 Cruiser

Hallo Marielle,
Na een nogal woelige start zaterdag door de felle
wind zijn we dan uiteindelijk dinsdagochtend
op ons plaatsje in Nieuwpoort gearriveerd.Toch graag nog een woordje van dank voor de goede zorgen en proffessionele aanpak . Zowel de ontmoeting met de vorige eigenaars die je voor ons had geregeld als de administratieve hulp zelfs na de aankoop van de boot waren voor ons een bijzondere ervaring.
Nogmaals bedankt en veel succes verder.

Jan Van den Broeck en Gerd Robberechts

Albin Stratus (Norlin) 36

Beste Mariëlle,

Ook via deze weg even een bedankje voor jullie niet aflatende en enthousiaste inzet bij de verkoop en verkoopbegeleiding van de Freya. Ik denk dat het voor veel verkopende eigenaren van belang is om een makelaar als YCM in de hand te nemen. Met name jullie internationale netwerk en professionele marktanalyse is bij de verkoop van de Freya van belang geweest. De Freya ging bijna naar Letland maar uiteindelijk toch naar België! Veel succes met het bedrijf en voor een volgend bootje weet ik waar ik moet zijn!

groet Sjouk Verheul

Albin Stratus (Norlin) 36

Zeer professionele aanpak van de verkoop, goede opvolging en afhandeling! Boot was binnen 2 maanden verkocht. Felicitaties voor het team van Yachting Company Muiderzand!

Leonard Koningswijk

Hallberg Rassy 312

Beste Stephan en Marielle,

Dank voor de prima service en de goede communicatie bij de verkoop van mijn HR 312

Kees

Hallberg Rassy 312

Beste Stephan,

Dank voor de adviezen.
Als verkopende makelaar heb je ons als kopers de nodige hulp geboden bij de aanschaf van ons eerste schip.
Na de aankoop hebben we nog een aantal weken gebruik kunnen maken van jullie faciliteiten. Dat was professioneel en prettig.
Nogmaals dank & hartelijke groeten.

Joost & Stephanie

Bavaria 32

Two boats and two wonderful brokers in Almere Amsterdam, Mariëlle and
Stephan, have made two Swedish friends from Gothenburg very happy.
Thanks for all the help we received in connection with the purchase of our
boats.

We decided to let the boats to remain in your marine until the spring 2012
when we intend to sail back home to Gothenburg.

We both look forward to a couple of glorious weeks in the Dutch channels
next year.

Greetings
Clarence Oredson and Börje Olofsson

Sweden

Bavaria 36-2

Two boats and two wonderful brokers in Almere Amsterdam, Mariëlle and
Stephan, have made two Swedish friends from Gothenburg very happy.
Thanks for all the help we received in connection with the purchase of our
boats.

We decided to let the boats to remain in your marine until the spring 2012
when we intend to sail back home to Gothenburg.

We both look forward to a couple of glorious weeks in the Dutch channels
next year.

Greetings
Clarence Oredson and Börje Olofsson

Sweden

Bavaria 36-2

Hallo Marielle en Stephan,

Nu de officiele overdracht afgelopen zaterdag heeft plaats gevonden wilden wij jullie bij dezen bedanken voor professionele en plezierige wijze waarop jullie ons jacht in betrekkelijk korte tijd wisten te verkopen.

Veel succes met toekomstige transacties en misschien tot ziens met ons aan de koperskant.

Vriendelijke groeten Ron en Nel Peeters

Bavaria 32

Beste Stephan, Marielle en Roel,

Via deze weg wil ik jullie nogmaals danken voor de zeer professionele begeleiding tijdens de verkoop van ons schip. Dat het schip binnen een week verkocht zou zijn hadden wij zelfs niet kunnen dromen. Niet alleen de verkoop maar ook de (financiële ) afhandeling is correct en snel verlopen.
Tot slot wil nog opmerken dat we jullie manier van werken en de sfeer bij YCM als zeer plezierig hebben ervaren. Mochten we ooit toch weer gaan varen dan zien jullie ons zeker terug.
Wij wensen jullie nog veel succes met YCM.

Met vriendelijke groet,
Klarie en Gerard van de Weetering

Bavaria 37-2

“In het verleden al eens gewerkt hebbend met YMC (alhoewel toen nog onder de oude naam), en behoefte hebbend aan een betrouwbaar en professioneel adres, kwam ik op 24 juli opnieuw met hen in kontakt. Ik wilde mijn Hanse 470 (van 1 jaar oud) verkopen, en dan is de aanpak extra belangrijk. We werden het al snel eens over kosten, vraagprijs en aanpak, en op 26 juli hebben we meteen het schip in de verkoophaven afgemeerd. Want dat is natuurlijk een triple-A lokatie!

Vervolgens werden we precies een week later (liggend op een zonnebed in een land waar het wél mooi weers was) gebeld dat er een bieding was. En in prima overleg zijn we het ook toen snel over de aanpak eens geworden. Het schip werd de volgende dag verkocht, en aangezien de koper net zo snel handelde als verkoper en makelaar, was zelfs de overdracht snel afgehandeld: ook toen stond YCM klaar. Op vrijdag 19 augustus werd de verkoop formeel rondgemaakt en kon de koper ermee zeilen.

Samengevat: de verkoop haven en de site zijn uitstekend, maar ook het team van YCM is top!

Heel erg bedankt voor een fijne samenwerking en een geweldig resultaat!

Met vriendelijke groet,
Karel van Ellinkhuizen

Hanse 470

Gratefull thanks to Willem for organising a very painless purchase, he took away the concerns about buying a yacht abroad!

Having been disappointed by two Moody's in England it was pleasure to see a well prepared yacht that matched with the excellent website! Yachting Company Muiderzand will always be recommended by us!

Thanks also for assistance with hotels, transfers and many other details!

Nick Hammond
England

Moody 346

Beste Willem Jan,

Bedankt voor je bericht.
Nogmaals mijn complimenten voor jullie als organisatie.
Heel professioneel en klantvriendelijk.
Met wat mij betreft ook een mooi resultaat.
Veel succes verder.

Met vriendelijke groeten,
Nol Brouwers

Moody 346

Beste Mariëlle,

Binnen 2 maanden onze Bavaria 300 verkocht. Dubbele gevoelens: Afscheid van een hele fijne tijd.

We wensen de nieuwe eigenaren een zelfde fijne tijd toe!

Yachting Company Muiderzand bedanken wij voor een prettige begeleiding.

Hartelijke groeten, Maarten en Ineke Pronk

Bavaria 300

Dear Mariëlle and Stephan,

My wife and I found our boat at your informativ3e homepage over the internet. The fact that you let the boat be inspected by a ANWB surveyor increases the confidence and makes the descision much easier!

When we first met Mariëlle and Stephan in April, when we took the plane from Stockholm to Amsterdam, we were very happy with their welcoming atmosphere, service, answers to all questions and professional behavion regarding all administrative matters.

Now, june 4th, we will sail our vessel up to Stockholm, Sweden. Stephan was very helpful with transfering the yacht and helping us mounting the sails. It has been a pleasure doing business with you!!

All the best from Christen and Ingegerd Linden, Sweden

Bavaria 36-3

Beste Willem Jan,

Gisteren heb ik de nieuwe eigenaar nog gesproken en deze was dik tevreden met zijn mooie nieuwe schip (kan ik begrijpen...)

Ik heb de verrekijkers ook meegenomen en we zijn het ook eens geworden over het reddingsvlot.
Evenals de nieuwe eigenaar kijk ook ik terug op een mooie en geslaagde transactie en ik wil jullie dan ook hartelijk bedanken voor de inspanningen. Jullie persoonlijke en professionele betrokkenheid heb ik ervaren al uniek en zeer onderscheidend in de markt van jachtmakelaars.

Nogmaals dank en tot ziens!

Met een hartelijke groet,

Pieter

Bavaria 33 Cruiser

Many thanks to Willem for his excellent attention and assistance when buying "Bon Bini". Yachting Company have been good to deal with and for my next boat I will be back!

Donal and Sarah

Bavaria 33 Cruiser

Wij gaan vandaag op weg naar IJmuiden en morgen nara Hellevoetsluis. Bedankt voor de goede service! en de prettige ontvangst en het meedenken!

Peter Jonkers en Paulien du Pon

Bavaria 34-2

Dear Willem-Jan,

I forgot to inform you that Sjiek has arrived to her final destination in France without any problem.
Thanks again for your continuous support finalising this deal.

The name of the ship will remain the same.

Best Regards,

Guillaume Bacconnier

Dufour 405 Grand Large

Ein herzliches "Moin, Moin" von der Kieler Förde an die Yachting Company Crew in Marina Muiderzand!

Ich habe bei Ihnen nicht nur "mein Schiff" gefunden, sondern, wie ich denke auch neue Freunde. Der Yachtkauf bei Ihnen war nich nur vor, sondern auch nach Vertragsabschluss ein angenehmes Erlebnis mit vielseitiger fachlicher Betreuung und zwischendurch auch noch 2 Kuchen essen.

Ich werde nun meine "Colour" mit meiner jüngsten Tochter Christina (12) und Segelfreunden, wenn alles so verläuft wie geplant, über die "Staande Mastroute" (sprich Grossvater-Route) zu ihrem neuen Heimathafen "Kiel" versegeln.
Mast und Schotbruch.

Ihr Detlef Noetzel

Bavaria 42 Ocean

Liebe Mariëlle,

Schon das 2. Boot toll verkauft. Vielen Dank für die tolle Abwicklung (verkauf Kea)....Sie sind Spitze....!

Das Boot ist trotz des starken winters super gepflegt worden un hat keinen schaden genommen. Der "top-liege-platz" am Verkaufssteg war perfekt!

Weiterhin viel Erfolg, sowie alles Liebe und Gute.

Norbert & Christel

Bavaria 39 Cruiser

Beste Willem & Stephan,

Wilde jullie via deze weg bedanken voor de goede service. Ben blij dat ik destijds gekozen heb voor jullie om mijn schip te verkopen.
Complimenten ook voor het continu mij op de hoogte houden van bewegingen van evt. potentiële kopers. Ook jullie website is wat dat betreft een perfecte tool om alles te volgen. Dankzij jullie aanpak werd het schip ook aangeboden via diverse buitenlandse sites, met als gevolg dat een Frans schip nota bene door een Fransman is gekocht.

Dank voor de betrokkenheid en inspanningen voor mij en de after sales service naar de koper van het schip.

Groet Frank.

Dufour 405 Grand Large

Beste YCM-team,

We willen jullie bedanken voor de professionele en snelle service bij de aanschaf van onze nieuwe Etap 34S.
We hopen vele jaren veel plezier te hebben aan dit prachtige schip.
De "Lucky Fisch" gaat verder onder de naam "Vivendi".

Vriendelijke groet,
Fam. Boxma

Etap 34s

Hallo Liebes YCM Team,

Heute haben wir endlich, dank eurer freundlichen Vermittlung, unsere Traumyacht, eine Bavaria 350 übernehmen können.

Für uns ist es wie Weihnachten und Ostern zugleich! Wir hoffen, dass unsere Gesundheit es zulässt, noch viele Jahre an diesem schönen Schiff unsere Freude zu haben.

Fam. Ingrid und Horst Weiss

Bavaria 350 Caribic

Hard gewerkt om deze liefde in je leven te vinden en te krijgen.
Spijtig dat het plezier aleen bij mij lag.
Soms is het beter om afscheid van iets te nemen, om er voor zorg te dragen dat ie elders in betere en in blijdschap verzorgd wordt.
Het was in ieder geval een gewedige ervaring.
Behouden vaart meid.

Pierre van Aggelen "Somewhere Between"

Elan 33

Na enkele weken dit schip in het vizier te hebben gehad, hebben we een bod gedaan. 2 dagen later was de koop gesloten. Met dank aan de professionele begeleiding van het team van Yachting Company Muiderzand!

Familie Oosthoek
Zeiljacht "Mazzeltov"

Dehler 41 Cr

'' I spent months looking at the immaculate Hallberg Rassy 37 on the YCM website, it was the boat I wanted but it was in Holland and I am a UK resident. I was very concerned about buying a boat in another country but as it turned out I need not have worried.

Everybody at YCM was so helpful at different stages in the process, but Marielle must get a special mention for her patience and responsiveness, as every piece of information she provided was met by another question from me.

I was particularly concerned that all the documentation should be correct and this was all made available for me to see early in the process, then handed over exactly as scheduled at the point of completion.

Overall I was very impressed by the professionalism of the YCM team and how easy they made everything, and I am delighted with the HR37 which seems to be all I had hoped it would be.

Thank you to Marielle and the team. ''

David and Julie ' Carla Christiena'

Hallberg Rassy 37

Yachting Company est le paradis des beaux bateaux. Marielle est un ange qui veille sur votre satisfaction.

Jean Debeze "Lady Jane"

Fisher 37

16 juni 2010

Graag willen wij jullie middels deze weg hartelijk danken voor de prettige relaxte samenwerking en overdracht en dat we volop genieten van onze Bavaria 40!

We vonden het prettig op onze eigen manier tot de ontdekking te mogen komen dat dit onze boot moest worden. Geen makelaar die naast je staat met grote
verhalen terwijl je de boot eens rustig tot je wilt laten komen.

Daarnaast hebben wij jullie, daarmee in het bijzonder Stephan, ervaren als een makelaar die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.

Wij kijken met onze aanschaf uit naar veel wind en zon!

Groet en bedankt voor de prettige samenwerking en oplevering.

Dave en Sabine

Bavaria 40

Na 35 jaar te hebben gezeild met onze 1e zeilboot, een Wing 750, waren we wel toe aan iets niuews en vooral groters om met het gezin en de kleinkinderen een heerlijke zeilvakantie te gaan beleven.

Na enig zoeken en een wensenlijstje op te stellen besloten we samen met onze zoon en schoondochter te gaan voor een zeiljacht van 9 meter met slaapruimte voor 6 personen. Bij YCM zagen we onze droomboot! een Gib'Sea 312, na een aantal andere boten te hebben bekeken besloten we voor de Gib'Sea 312 te gaan.

Stephan heeft ons zeer goed geadviseerd en begeleid! Super bedankt voor de goede service en snelle terugkoppeling!

Vriendelijke groet, Familie Beitler

Gib Sea 312

Marielle,

Ik zag de centjes binnenkomen.

Ik dank jullie, als team, voor de zeer mooie aanpak.

Van eerste momentum tot afwikkeling vlotjes en toch ook duidelijk en strak.

Complimenten...

Ik zal , in voorkomende gevallen, reclame voor jullie maken.

Groet en succes in het verder zaken doen.

Paul van Boekel

Bavaria 36-3

We are delighted with our new Yacht, a beautiful Dutch Yacht Victoire 12m.
Yachting Company Muiderzand have been very hulpful especially Stephan who's help was very gratfully recieved.
All round, A Great Experience.

Many Thanks.

Kevin Woollard.

new boat name: Dutchess

Victoire 1200

Hello,

A short info about the trip back to Sweden. We left your harbour friday afternoon. Tehn we spent one night in central Amsterdam, very nice. Tehn we left the lock out to the north sea at 0930, went 3 hour by motor then it starts to blow. We did 200 nm the first 24 ours....arrived in the harbour of Gothenburg 1930 monday evening, all in all 58 hours at the north sea and the waters around Denmark, around Jylland and Sweden, an average speed of 8 knots.

Then on Tuesday we went up the Gota Älv and the locks up to lake Vänern but all the seamarks are gone or at the wrong place because of the ice that have been worse than ever this year. So we decided to leave the boat in a guest harbour in Vänersborg, so there will still be about one and a half week or two weeks before the boat enter it's new home harbour.

The boat have worked very well and nothing to complain about so far.

Once again thank's for all your support

Jonas Ahlqvist
Dufour 40 performance

Dufour 40 Performance

Today Our families new yacht have been launched and me and a couple of friends will on Friday or Saturday start sailing the boat home to Sweden. I will thank the Yachting Company Muiderzand and a special thanks to my contact, Mr. Aalders for their outstanding service, when we visited you to have a look at the boat and during this buying process. It's not without worries you buy a boat abroad and a long way from home, but I can honestly say that I have been rather secure all the way and that's thanks to the way you have handled this boat business towards me. It's a lots of questions that pops up during the way, sometimes many times a day. All these questions you have answered and other help you have provided without making me feel nagging I really appreciate. Looking forward to see you again.

Many thanks

Jonas Ahlqvist
Sweden

Dufour 40 Performance

After 10 years of sailing with our yacht, and constantly looking at other yachts, we ended up with the decision to go for a bigger ship. We aimed to go further, longer trips and made us decide to go for a quicker boat. As my wife and I like classic lined ships we found a Noray 38 suitable to our likings. A Noray is the Spanish copy of a Swan sail yacht. We found one for sale at Yachting Company Muiderzand.We also found another one closer to our home for sale by an individual. We inspected that vessel, and concluded, that this is the type of yacht we like, but the condition of that yacht is absolutely not of what we were looking for. We upgrade the yacht we owned to a much better condition than we bought it for 10 years ago, and just last year purchased new sails, and reef systems.

We found the second Noray at YCM, and consulted the broker. As we owned a boat, we needed to sell her first.I inspected meanwhile the Noray, which was absolutely up to our standards.
We did not want to end up paying for two yacht, harbor dues etc, so contacted and looked for possible selling methods.The decision was made to sell the boat via the same broker as we felt that if we did this with the same broker, he would have a double deal and would try better to sell ours.This despite the relatively high commission you have to pay, as the selling price of our boat was quite low. Otherwise in this market, we thought that we would not have been able to find a buyer.

I sailed the yacht down in December to the selling marine and after a sale price indication inspection by the broker, a selling price was agreed. Our aim was to sell the boat, and tought the sale price was not as we expected we agreed to go ahead. An ANWB condition review, was done, and in no time she was published on the YCM website. It was winter time, but within 6 weeks time an offer was made to our yacht. As the offer came from a a non native speaker it toke some efforts to get all organized. After phone consultation with my wife, as I was employed in Singapore and with the broker, which placed us with our feet on the ground, we accepted the offer. The inspection cost the broker a lot of effort, as the purchaser required a letter of guarantee to enter the Netherlands, and do the inspection. But at the end our yacht was sold.

This gave us green light to inspect the Noray again. We made an offer, which with minor adjustments led to purchase of our new yacht.Last weekend we sailed her back to our home town marina. She feels under sail absolutely marvelous. She is all we dreamed off. We look forward to many happy sailing years, abroad and in the Netherlands with thanks to the efforts of YCM.
YCM, many thanks. You did a great job.

Greetings Bart & Caroline.

Noray 38

Beste mensen van Yachtingcompany,

Dank jullie wel voor de bemiddeling in de verkoop van onze Winner.

Heb het hele proces als erg plezierig en jullie ook als erg deskundig ervaren!

Er rest mij nog een vraagje: Is het mogelijk dat ik de filmpjes van de boot krijg, als herinnering?

Alvast dank en een goed verkoopseizoen toegewenst!

groet

Hugo Timmer

Winner 9.50

Al enige tijd trok de Tartan 3500 onze aandacht. Dit schip paste uitstekend bij ons en voldoet aan bijna al onze wensen. Na drie keer kijken hebben we de knoop doorgehakt.

We zijn er ontzettend blij mee en hopen dat ze lang ons ''vriendje'' mag blijven. Daarom noemen we haar straks ''Aibo''. Ze is nu bijna vaarklaar en we vertrekken zo naar het mooie Zeeland.

Beste mensen van het team Yachting Company Muiderzand: Bedankt voor de prettige samenwerking en gastvrijheid.

Pam en Claudia Smits

Tartan 3500

Dear Yachting Company Muiderzand Team,

I wanted to drop you a line to thank you for making our family's dream come true.

At first we were a bit concerned about buying a yacht so far away (nearly 3000km) and also from a different country. From such a long distance away it is very important to be able to trust someone to do things as promised. So far YCM has taken care of every detail quickly, professionally and also with a nice friendly attitude.

Furthermore YCM has been much more than just a yacht broker. After closing our deal YCM proposed and arranged winterstorage and all the needed maintenance. Very friendly and very professional attitude again. Special thanks to Marielle for everything!!

I can fully recommend doing business with YCM to anyone!

Wit friendly greetings,
Family Tolvanen
Rovaniemi, The artic Circle
Finland

Bavaria 36-3

Na lang zoeken mooi schip gevonden van de Stadt Caribbean. Meerdere malen wezen kijken en goede indruk van schip en makelaar. Fijne samenwerking met makelaar en vorige eigenaar. Schip gereed voor vertrek naar Zeeland. Bedankt voor de vlotte samenwerking.

Grace en Richard Boeren
Ridderkerk.

Van de Stadt Caribbean 40

Hi,

I just want to tell that we are satisfyed with the boat. The trip from Holland to Denmark was nice but with a lot of wind.
The boat sailed perfect.

I have just finished a mega overhaul on the boat and it became almost like a new boat. We are very satisfyed with it.

Just want to say:

Good service from you all and I will not hesitate to make a deal with Yachting Company again.

You can always call me if you have any questions from Danish customers.

Regards,

Bent de Jong.

Beneteau Oceanis 390

A smooth rapid professional sale made easy by the ongoing help and advice from Mariëlle, Stephan and her staff. Nothing was too much trouble.

Thanks Conrad Keith and Ray.

PS The Grand Soleil is also a great purchase!

Grand Soleil 40

Many Thanks for the Excellent work & the Good Result.

Best Regards,
Charles & Ariahana Mahaddie

Bavaria 42-3 Cruiser

Klaar voor vertrek met de Infinity
De motor loopt warm te draaien en we verheugen
ons op de tocht naar onze eigen haven!
Bedankt voor de samenwerking. We wensen Yachting Company goede wind in de zeilen!

Hartelijke groet, fam. Brehler

Bavaria 42-3 Cruiser

Hallo Mariëlle, Roel, Stephan & Willem,

Was Ihr tun konntet, habt Ihr getan. Hartelijk bedankt!
Jetzt hoffen wir, dass das Schiff auch die nächsten 36 Jahre gut übersteht.

Hartelijke groet,
Klaus Bernd Röben

Contest 33

Dear Yachting Company Muiderzand team,

Thank you for you professional work during the negotiation process. Same high service level was going on during our trip preperations to pick up the boat and bring it to Finland. We were combining a vacation trip and buying a yacht This is a first family boat for us; formerly having racing boats like H-boot and Jeanneau 35 one design.

Fam. Orenius

Bavaria 30 Cruiser

Aan het team van Yachting Company Muiderzand.

Na 2 jaar toch weer een boot! Het blijft leven, er moet weer gezeil worden! Na een lange tijd van drukte aan de bouw van ons nieuwe huis en grote tuin, is de tijd er weer voor.
Na wel 6 beneteau 331's te hebben bekeken en vergeleken zijn wij dan toch op de Catch 22 gevallen. Een boot met historie!! Wij bedanken jullie voor de ondersteuning en advies, en hopen met de Catch 22 nog lang te kunnen varen!

Ruud & Petra Vos

Beneteau Oceanis 331 Clipper

Aan het team van Yachting Company Muiderzand,

Nadat we de beslissing hadden genomen om onze boot te verkopen kwamen we in contact met YCM. Vanaf september 2008 heeft de boot in de verkoophaven gelegen. We hebben alles kunnen volgen via de website, wat ons zeer beviel. Begin juni 2009 was het zover, een Fin had intresse en heeft onze boot uiteindelijk gekocht. Bij de overdracht bleek dat een loosslang van de ruimte van het reddingsvlot was gescheurd waardoor er plotseling water onder de motor stond. Stephan bood gelukkig aan om de slang te vervangen, daar had ik zelf nooit bijgekomen. Al met al hebben we een prima service gehad, en willen wij jullie daarvoor bedanken.

Met vriendelijke groet,
Ron en Ingrid Borrias.

Jeanneau Sun Fizz 40

Dear Yachting Company Team,

We would like to thank you very much for the perfect and professional transaction in a nice atmosphere. We are very happy we could be your first client from Poland. We also want to say that we like your country very much with nice and friendly people, beautiful Marina and great area for sailing. We are now leaving to Poland, Gdansk very happy and satisfied with transaction and service we received from you. Our new yacht Aramis Jeanneau Brin de Folie will swim on Baltic Sea from this moment. We will let you know when w arrive to Poland.

With many thanks,
Aleksandra Grotha

Jeanneau Brin de folie

Aan de Crew van Yachting Company Muiderzand,

Nadat we met Pinksteren 2008 heerlijk op 't IJsselmeer gezeild hadden, besloten we, door heupproblemen van de schipper, onze Winner in de verkoop te doen. Met pijn in het hart, want daarmee gingen we afscheid nemen van het buitenleven e van onze boot. Een jaar lang hebben we met jullie zaken gedaan en dat is in alle tevredenheid verlopen. Nu een jaar later hebben we vandaag onze Winner overgedragen aan dhr. Mol, de nieuwe eigenaar. We wensen hem behouden vaart en veel dank aan jullie voor jullie bemiddeling. Succes met jullie bedrijf.

Mayli en Bert Hamann

Winner 9.50

Beste Roel en Stephan,

Jullie zouden eens moeten weten hoe vaak ik/wij de afgelopen twee maanden jullie site hebben bekeken. Steeds maar weer slideview. Steeds weer dezelfde conclusie. Wat is het een mooie Zweedse van 33 jaar, fraaie rondingen en een mooie kont. Een volbloed zeilboot. Wij zijn erg blij met onze nieuwe boot een Norlin 37. Wij verwachten er nog vele mooie tochten mee te maken met ons gezin en vrienden. Bedankt voor de prettige bemiddeling.

Wim Kramer & José Betten

Norlin 37

De droom die 9 jaar geleden begon is vandaag werkelijkheid geworden. De zoektocht ging via alle kanalen, opendeurdagen, internet, beurzen etz. Aanvankelijk zijn we komen kijken naar een 33 Beneteau, en na 2 weken onderhandelen zijn we met dit mooi exemplaar vertrokken. Verder danken ik (Merckx Freddy) en mijn vrouw (Engels Carla) de ganse ploeg Muiderzand voor de bemiddeling, als ook de verkoper en zijn vrouw die met volle overgave tot in detail alle instructies hebben doorgenomen met ons.

Tot later.

Bavaria 36-3

Liebe Mariëlle, Stephan, Roel und Willem,

Ich habe meine wunderbare Mermaid 315 ohne Probleme nach Düsseldorf gebracht um hier in Ruhe einige Kleinigkeiten zu verändern und mich einzurichten, ehe es im Sommer wieder in die Niederlande geht. Das Schiff ist im besten Zustand und macht mir sehr viel Freude.
Heute möchte ich mich noch einmal ganz herzlich bei Ihnen bedanken. Ich habe selten so angenehme und professionelle Verkäufer erlebt. Sie haben mich sehr aufmerksam, geduldig und freundlich betreut und beraten. Ich freue mich schon auf meinen nächsten Besuch in Muiderzand, wünsche Ihnen weiterhin viel Erfolg und empfehle sie gerne weiter!

Herzliche Grüße
Karl-Heinz

LM Mermaid 315

Na diverse keren de Contest te hebben bekeken, hebben we uiteindelijk een bod uitgebracht. Na de gebruikelijke onderhandelingen hebben we het schip gekocht! Fantastisch, we zijn er erg blij mee.
Zaterdag 2 Mei 2009 hebben we, samen met de vorige eigenaar, de zeiler op het schip gezet. Ging prima! Daarnaast de nodige uitleg gekregen. Nu, 1 week later, staan we op het punt ovan vertrek naar onze eerste bestemming voor de komende maand. In de afgelopen week hebben we genoten van de gastvrijheid van Yachting Company. Waarvoor dank! Wij zijn erg tevreden over de gehele gang van zaken en de begeleiding. Zowel richting de koper als richting de verkoper!! Zeer bedankt en wellicht tot ziens!

Groet, Wim Costerus & Annemieke Bus

Contest 35S

Dear Mariëlle!

We have been very happy to deal with you and your crew from your company. Every time has been superb!!
We have never had so fast reaction on aany question that we put on you! Thank you very much.

Best regards,
Arne Brix Pederson
Grethe Severinsen

Bavaria 38 Exclusive

We are proud to be the first crew who is authorized to write our greetings and thanks into this 'new' logbook because we bought a boat by Yachting Company! We are now leaving to Helsinki... Satisfied with the service and care that we've got here!!

M. Autio

Bavaria 36-2

Voor de derde maal is het jullie gelukt een zeiljacht van ons te verkopen en wel tegen goede condities! Dat kan geen geluk zijn, daar moet meer achter zitten!
Jullie zeggen zelf 'Wij maken het verschil' en dat blijkt ook waar te zijn.
Dat geld zowel voor Willem Jan, Stephan Marielle en Roel. Ieder op jullie eigen manier en ook als team maken jullie het verschil. Onverschillig met welke vraag of probleem je bij jullie komt, het komt altijd goed. Kortom, het is fijn zaken doen en samenwerken met Yachting Company Muiderzand. Het is niet ons plan, maar als we weer een boot willen verkopen, dan wordt het weer YCM. Wij hopen nog vaak af en toe bij jullie binnen te lopen voor een kop lekkere koffie, want wij voelen ons als vrienden onder elkaar.

Hans Kleinbergen
Annelise Visser

Bavaria 36-2

Dag Mariëlle, Willem Jan, Stephan en Roel,

Een beetje laat maar toch nog een berichtje van ons.

Afgelopen zomer hebben wij besloten een Dufour 38 classic te kopen voorzien van 2 achterhutten,
het zou fijn zijn dat onze kinderen en eventueel aanhang nu enig tijd met ons meegaan.
Na wat bezoeken bij een aantal makelaars met de bijbehorende Dufours kwamen we tot de slotsom dat bij YCM onze Dufour lag.
Wij kregen alle tijd om het schip en zeilen uitvoerig te bekijken en na een bod ging alles in een stroomversnelling.
Met een uitgebreide instructie van Stephan kon de Boot te water werd de motor gestart en zijn wij, na ontvangst van een fles wijn,
zonder problemen huiswaarts gevaren.
Afgelopen meivakantie zijn we een weekje op pad geweest, de boot zeilt fantastisch, de motor loopt als een trein, veel comfort ook bij
slecht weer en de kinderen konden lekker uitslapen.

We zij erg tevreden over de snelle afhandeling en ook op de mannier waarop de boot aan ons is overgedragen.
Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid, tijd, bemiddeling en het meedenken.

Met vriendelijke groeten,

Jan, Annemieke, Melvin en Renate Wickel

Dufour 38 classic

Liebe Marielle, Willem und Stephan,

Ich möchte zum Ausdruck bringen, das wir mit dem Kauf unseren Sun Odyssey 37 sowohl mit dem Schiff als auch mit der Abwicklung zufrieden sind. Das Interesse zu Ihrer Firma war dadurch besonders geweckt, das Sie in Ihren gut abgestellten Verkaufsausdrucken u.a. auch Angaben vom Stehhöhe im Schiff machen, was mir mit meinen 1.90 grösse die Entscheidung leicht gemacht hat, wir werden nun morgen am 22.4.09, das Schiff nach Hamburg fahren und freuen uns, wenn das derzeit gute Wetter noch einige Zeit anhalt.

Alles gute an Sie!

Gerd Martelock

Jeanneau Sun Odyssey 37

Goedemorgen YCM,

Verleden week maandag de “Partnership” om 12.00 te water gelaten wat het startpunt betekende van het verkennen en uitproberen van de Catalina 28 MK 2.

De motor sloeg bij de eerste klap aan en het varen voelde vanaf het eerste moment vertrouwd. Na het laden van water het optuigen van de zeilen en het repareren van de gasslang zijn we het Markermeer opgegaan om te controleren of we het goed gedaan hadden. Viel niet echt tegen en wat dat betreft is zo’n uitgebreid handboek heel erg handig.

Na 2 uurtjes lagen we weer binnen aan de lange steiger in de haven van Muiderzand onder een aangenaam voorjaarszonnetje. Toen de zon weg was werd het erg koud maar ja wat wil je half maart in Nederland. Een klein elektrisch kacheltje maakte dat we het hebben overleefd. Dinsdagochtend vroeg vertrokken richting Den Helder. Mooi weer maar geen wind. Na een uur werd het mistig en koud maar ja we moesten door. Om 15.00 meerden we af in de gemeentehaven van Enkhuizen onder een stralende zon. We hebben 2 uur kunnen zeilen en de rest hebben we op de motor gedaan. Motor loopt lekker en heeft zodoende al weer wat uurtjes gemaakt. Woensdag na het optrekken van de mist richting Den Oever gevaren en om 12.30 proefde de `Partnership` zout water. Anderhalf uur later voeren we tevreden Den Helder binnen. Na 2 bruggen en een sluis arri yveerden we voor mijn huis waar we een ontvangst kregen met een flesje Champagne (bedenkelijke kwaliteit).

Ik wil bij deze de eigenaar bedanken voor het in deze staat leveren van de boot en ik zal trachten er goed voor te zorgen. Ik heb tot nu toe niets gemist en met de meeste vragen kan ik terecht bij een andere Catalina 28 mk2 eigenaar op de vereniging.

YCM bedankt voor de ontspannen en goede afhandeling van de transactie en de verder geboden mogelijkheden om een beetje onderhoud te kunnen plegen op de werf. Ik kom zeker eerdaags weer eens even aanwaaien .

Vriendelijke groet,

Peter Meijers

Catalina 28 MKII

Dear Roel

Your Christmas card came yesterday, which reminded me I never wrote to you thanking you for your help in the purchase of Quinta HR 312 from Jan Lamsvelt last December.

Buying abroard, even in Holland, is difficult, but you made this process as smooth as can be expected. Apart from the problem with my debit card, there were no hitches. I motored away from Muidezand in strong winds and made Sixhaven without incident. My brother and nephew arrived from Philadelphia US next day and spent most of the day asleep. We set off in cold bright weather for Middleburg which took 31/2 days via Leiden( near by) Willamstad, Veer. Willamstad was interesting. My nephew turns out to be good at darts and beat the local champion in the town pub. The free beer took its toll! We had a bumpy ride to Ostende and I decided to leave Quinta there as my brother was not fit for a cross channel trip. Also my nephew had to get back to the office. No 1 son drove over and collected us and I drove back with No 2 son 10 days later and we had a good crossing to Harwich. I then flew and trained back to Ostende to pick up my car.

I had Quinta out of the water straight away and fitted an Easireef main furling attachment to the mast, together with a new main. Also a Vetex bow thruster to help me single handing, but the boat handles so well it has hardly been used. Moved the main sheet traveller forward of the windscreen to free up the cockpit. Have just completed a hot water system. Now I know why it was never fitted? Tried to fit an alarm to the depth sounder, but without success, so after running aground have decided to fit ST 40 instruments.

I am realy pleased with Quinta and wish I had bought a HR312 years ago. The work that Jan did makes my expenditure worth while. Quinta must now be the best 312 not for sale.

I hope your business continues to flourish, and that you have some savings for the difficult times ahead. Your staff couldn't have been more helpful. My compliments to Jan for 2009

Regards

Rob McNish
Warboys UK

Hallberg Rassy 312

Beste medewerkers van Yachting Company Muiderzand.

Een zeilschip kopen is even niet niks.

Na weken lang zoeken van Workum tot aan Port Zeelande (Griekenland en Frankrijk) kwamen wij telkens weer terug bij de Jacht Company Muiderzand. Uiteindelijk viel onze keus toch op een Bavaria 44-3. Een schip kopen met keuringsrapport is een goede formule!
Wij hebben een zeer professionele behandeling ervaren, van deze bemiddelaar, welke de verkoper op voortreffelijke wijze weet te koppelen aan de koper.
Alle tijd werd ons gegund en wij hebben een zeer professionele afhandeling ervaren.
Bij deze willen wij YCM bedanken voor de inzet en geduld.

Met vriendelijke groeten Wim en Erwin.

Bavaria 44-3

Hello Yachting Company Muiderzand!

We want to thank you for your most kind service and hospitality during our visits to your office. Maxime
(X-372) met all our expectations, and we are looking forward to spend a lot of our time on and with her, when the season begins again.

We believe that the service you provided to us, stands above what can be expected and we will highly recommend others to take a look at your website in their search for a used boat.

The boat has now arrived at the shipyard, where they will renew the teakdeck, starting in January. The owner of the shipyard tells us that the boat will shine like new, once finished J

We wish you all the best,

Thank you
Henrik & Betina

X 372

Tijd voor een eigen boot was voor ons aangebroken en zijn bij diverse verkoophavens gaan kijken. Al snel kwamen we bij Yachting Company Muiderzand en daar lag een Bavaria 41 voeter. Aantal maanden zijn voorbij gegaan en toen we weer gingen kijken lag de Bavaria er nog steeds. Stouten schoenen aangetrokken, het geen betekent dat de Bavaria nu van ons is. Erg blij met deze boot en hopen er mooie tochten mee te mogen maken.
Een speciale dank voor Stephan is hier op zijn plaats want hij heeft ons goed en deskundig door dit proces geholpen. Dank daarvoor.

Johan&Jeroen

Bavaria 41-3

Beste Yachting Company Muiderzand crew,

Marina Muiderzand- Lelystad Haven, 26 mijl en wind tegen.
We waren de haven nog niet uit of we hadden al een "man" over boord. De "man" was in dit geval een pet.
De eerste oefening was een feit. Halverwege hebben we de zeilen gehesen om vervolgens ca. 2 uur te zeilen.
Dit ging prima, de boot ligt als een huis op het water. De top van vanmiddag was 6.9 knp en dat bij weinig wind.
Alles liep gemeerd.
Kortom we zijn zeer gelukkig met onze aankoop.

Nogmaals onze dank voor de prettige manier van zaken doen en voor al het meedenken.
Voordat we voorgoed Nederland achter ons laten komen we zeker nog langs voor een bakje koffie.

De hartelijke groeten,

Henk en Janneke, de bemanning van de Hotel Juliett.

Bavaria 42 Ocean

Wij kwamen voor een zwemtrap bij Kniest watersport. Toch even kijken wat er zoal te koop ligt bij Yachting Company Muiderzand. Daar zagen wij de HR 41 liggen dat is het toch wel als je op "oud" valt.
Zullen we even de sleutel vragen om de HR 41 van binnen te bekijken? Wij werden zeer aardig onvangen met goede koffie, daarna kregen wij de sleutel en aan boord waren we direkt verkocht. Bod gedaan even nog naar kniest bij terugkomst gefeliciteerd bod akkoord binnen 1,5 uur een boot gekocht. Alles efficient afgehandeld.

Klasse: Frans Jansen

Hallberg Rassy 41

Na een zoektocht van ongeveer een half jaar en vele schepen (en makelaars) te hebben gezien 'gestrand' in Muiderzand.
Een, ook voor ons, snelle koop dankzij de goede support van Yachting Company! Het 'gevoel' is goed en was goed over het schip en over Yachting Company.
Vandaag varen we naar de thuishaven in Heeg om dit schip een 2e leven te geven.

Yachting Company: Bedankt voor de service, bemiddeling en koffie. En mogelijk tot over een aantal jaren.

Gerard Bannink en Wim de Weger

Beneteau oceanis 311 clipper

Lieve mensen van Yachting Company Muiderzand,

Aardig dat jullie mij bedanken, maar ik moet jullie bedanken. Nu voor de tweede maal hebben jullie een boot van mij verkocht.

Op zichzelf niet zo bijzonder voor een scheepsmakelaar, maar wel de bijzonder prettige manier waarop jullie dat doen. Beide keren was ikzelf niet aanwezig en dan kom je thuis, waar blijkt dat alles keurig geregeld is. Geld op de bank en een getekend koopcontract in de bus. Wat wellicht nog belangrijker is, ook de koper is blij en tevreden!

Met mijn eerste koper heb ik lang contact gehouden via internet en ik hoorde dat hij onlangs weer bij jullie is langsgeweest en wie weet wat ik met de laatste koper nog mag beleven. De boot vaart op het Markermeer dus tegenkomen zou geen wonder zijn en omdat ik weet hoe hij door jullie behandeld is zal ik niet schromen hem aan te spreken.

Indien ik nogmaals een boot te verkopen heb zal het zeker via YCM gaan.

Hartelijke groet en tot spoedig ziens,

Hans Kleinbergen

Bavaria 320 Sportline

Beste Stephan en Roel,

Vandaag ontving ik jullie brief met de afrekening en tegelijkertijd het bijbehorende bedrag op mijn bankrekening, waarvoor mijn hartelijke dank.

Die dank geldt uiteraard ook de snelle en professionele wijze waarop de verkoop door jullie is afgehandeld met een onverwacht gunstig resultaat.

Verder zou ik nog willen vragen of het mogelijk is om de door jullie gemaakte foto's in orginele resolutie naar mij te e-mailen. Die ik van de website heb gedownload zijn wat te klein om goed te kunnen printen.

Nogmaals dank en vriendelijke groet,
Paul Schuller

Beneteau 38

Geacht Yachting Company team,

Graag wil ik jullie hartelijk danken voor de (weer) bijzonder prettige gang van zaken. Ook heb ik kunnen lezen dat de andere partij bijzonder tevreden is met hun aankoop en de wijze waarop alles verlopen is.
De koper heeft af en toe de grenzen opgezocht van jullie en mijn flexibiliteit en dat is gelukkig prima verlopen. Voorlopig weet ik vrijwel zeker dat ik geen gebruik meer hoef te maken van jullie diensten. Dat wil niet zeggen dat wij niet meer gaan varen maar de boot die wij op dit moment bemannen heeft zeker niet jullie interesse en dat is wel zo rustig. Het bijzondere is dat de Kornuit weer op zijn oude ligplaats terecht is gekomen ( gekozen uit "alle" ligplaatsen die het Markermeer heeft!), dus ik hoef hem niet eens te "missen".

Nogmaals hartelijk dank en misschien tot ziens (zonder boot).

Met vriendelijke groet,

Bert Jonker

Winner 9.50

Wat is dat toch met een boot? De emotionele band is groter dan met een huis. Om maar niet te spreken over een auto. My boat is my castle, zal het dat zijn?

De bemiddeling bij de aankoop van een boot maakt deel uit van die emotie. Geeft mede vorm aan het tintelende, bruisende, opgewonden gevoel als je voor de eerste keer aan het roer staat van je nieuwe boot.

In ons leventje was de verkoop- en makelaarsbranche al vaak oorzaak van teleurstelling, bijtende kritiek en wegloopgedrag. Omdat die branches gladheid, driedelige kostuums, drammerigheid, poenerigheid en leeghoofdigheid te vaak verwarren met kwaliteit.

Gelukkig zijn er uitzonderingen. Yachting Company Muiderzand bijvoorbeeld. Doe maar gewoon. Gezellig. Behulpzaam. Snel. Soepel. Maar ook bekwaam, accuraat, terughoudend en zakelijk als het moet. Met als hoogtepunt het spel over de eindprijs. Gewoon, zoals een makelaar moet zijn.
Dat optreden en die uitstraling van YCM heeft er mede toe geleid dat we nu op het Ijsselmeer varen in een wonderschone Winner 9.50 uit 2004. Blauw/wit is ’ie. Kornuit heet ‘íe.

Met dank aan de kornuiten van Yachting Company Muiderzand.

Gertie en Peet Adams
Herten, Roermond

Winner 9.50

Beste mensen,

Je kent het wel; je hebt het schip gezien waar je verliefd op bent geworden maar je heb afgesproken dat je pas volgend jaar weer serieus naar een boot gaat kijken. Glimlachend hadden ze mij al een aantal keer begroet bij YCM; "nog een keertje kijken?" Nooit een keer teveel. En een dag voordat je drie weken met het gezin ver weg op vakantie gaat wordt je s'morgens wakker en besluit om het droomschip te kopen, nu of nooit! Nog een keer kijken in Muiderzand en om 11.30 uur een bod; met dien verstande dat de afhandeling vandaag gebeuren moet want morgen zijn we drie weken weg. Marielle ziet het als een mooie uitdaging;"ik ga mijn best doen". Twee uur later belt ze dat er overeenstemming is over het bod en weer twee uur later onderteken ik een uitgewerkte koopovereenkomst op kantoor. Ik heb de droomboot! Marielle, Stephan en Roel: dank voor jullie creativiteit en doortastendheid. Zonder jullie medewerking was de koop en verdere afhandeling niet zo voorspoedig gelukt.

Fam. Supèr

Slocum 43

Nadat ik al bij een stuk of 3 makelaars was geweest en ongeveer 35 boten had gezien was ik er helmaal klaar voor. Ik had de boot gevonden die ik wilde hebben, maar dan moet het nog wel geregeld worden. En dat ging wel heel snel en soepel. Geen moment het gevoel gehad dat mij iets door de neus geduwdt werd, door alle drie de medewerkers op de zelfde rustige nette wijze geholpen. Van de koop tot het aanbrengen van de lijnen.
Bedankt.

Enzo Marsiglia

Jeanneau Sun Fast 31

Best Roel, Stephan and Mariëlle,

Thank you for your good service and assistance for me to buy the Dehler 29 "Kind of Blue". I have been here for 2 times, and all the time the same good and nice service from you "guys". We have going by car this time 18 hours from Stockholm to Almere and plan to take the boat by sea for 10 days approximately. Thank You!

Torbjörn Risberg
Stockholm/Sweden

Dehler 29

Hello and good morning Stephan,

Thank You for your nice taking care of mee during my visit in Almere/Holland. The atmosfere and people was fantastic. The boat was in a good condition and the description on your webbsite was correct.
I am looking forward to see you and your friends again in next weekend, when we are going to take the boat too Stockholm by the sea. The survey of the boat was at good compliment too my descision too buy it from you.

Best regards and thank you again!

ps sorry for my bad English, I don't use it soo often.

Dehler 29

Beste Stephan, Roel, Mariëlle en Willem,

Bedankt voor de prettige samenwerking. Binnen 2 weken de boot gekocht! Helaas wat problemen met wat water "binnen"". Veel hulp gehad van Stephan! Tevens genoten van de "sanitaire bootervaringen" van Roel. Jongens lachen nog om de "poep van 5 jaar".

Bedankt en wie weet "tot ziens"!

Bavaria 40-3

Beste Stephan, Mariëlle en Roel,

Mijn droom is uitgekomen! De Bavaria 32 is volgens mij perfect om ook de droom te worden van mijn vrouw en kinderen. De Friese wateren, het IJsselmeer, de Wadden, we gaan het allemaal beleven dit jaar.

Met name Stephan; erg bedankt voor je hulp, assistentie als het nodig was enz.

Namens ons veel succes in de toekomst en tot ziens!
Ellen, Hans, Bart, Noa, Tim

Bavaria 32 Cruiser

Sehr geehrte Frau Bekx,

leider können wir uns erst heute melden, da wir beruflich und privat sehr eingespannt waren und uns kaum um das Boot kümmern konnten.

Insgesamt sind wir mit dem Kauf zufrieden. Der Firma Yachting Company können wir einen Lob aussprechen: die Atmosphäre bei Ihnen war sehr angenehm. Sie standen uns immer mit Rat und Tat zur Seite und haben alle Fragen umgehend korrekt beantwortet. Vielen Dank auch noch einmal, dass Sie uns die Termine zum Mastlegen und Krahnen überlassen haben, wir hätten das Boot sonst nicht in dieser kurzen Zeit nach Berlin transportieren können.

Nochmals vielen Dank an Ihre Crew. Wir werden Ihre Firma gerne weiter empfehlen.

Mit freundlichen Grüßen
Familie Koch aus Berlin

Bavaria 31

Eerst en vooral willen wij Yachting Company bedanken voor de zeer goede service bij de aankoop van onze Mitchell 31.

Het was onze eerste ervaring met een jachtbroker en die is perfect verlopen van begin tot einde!

Van onze eerste ontmoeting, het opmaken van het contract, het uitvoeren van nodige onderhoudswerken aan ons nieuw schip en uiteindelijk de levering, alles werd perfect tot in puntjes geregeld.

De stiptheid van de antwoorden op je vragen (zelfs per email) is zeer aangenaam!

We hebben ondertussen het schip naar België gevaren en alles is perfect verlopen, het ANWB attest is dus ook te vertrouwen!

Als u ons vraagt doen we het opnieuw, is ons antwoord JA!

Patrick / ROYAL BELGIAN SAILING CLUB

Mitchell 31 Sea Angler

Marielle, Stephan et Roel,

Tout d'abord, un grand merci pour le service offert lors de l'achat de
mon Bavaria 32 denenu 'Escale' à présent, pour votre patience lorsqu'il
a fallu à de nombreuses reprises m'expliquer toute la procédure
administrative. Ensuite, vous m'avez permis de réaliser un de mes rêves
à bord duquel j'espère faire autant de navigation plus belles les unes
que les autres. 'Escale' a trouvé hier son nouveau port d'attache.
Je vous souhaite encore beaucoup de succès dans votre activité et ne
manquerai pas de venir vous saluer lors d'un prochain passage à Almere.
Encore merci.
Philippe


Marielle, Stephan en Roel,

Allereerst mijn grote dank voor de geboden service bij de aanschaf van mijn Bavaria 32, inmiddels omgedoopt tot ‘Escale’. Ik ben tevens dankbaar voor jullie eindeloze geduld bij het uitleggen van alle administratieve procedures. Dankzij jullie heb ik mijn droom kunnen verwezenlijken en ik hoop in de nabije toekomst veel mooie tochten te kunnen maken. De Escale is gisteren trouwens aangemeerd in haar thuishaven. Ik wens jullie nog veel succes met jullie activiteiten en ik zal zeker nog eens langskomen als ik weer in Almere ben.
Nogmaals dank!
Philippe

Bavaria 32 Cruiser

Hallo Roel, Marielle en Stephan,

We hadden al enkele Jeanneau's SO 34.2 gezien voordat we afreisden naar Almere. Ieder schip heeft natuurlijk zo zijn zichtbare geschiedenis en zo ook in jullie aanbod. Met wie ga je dan uiteindelijk als eerste de onderhandelingen in? Dan komt de rol van de makelaar om de hoek kijken. Wij vonden het zeer betrouwbaar dat van het gezochte schip door jullie al een expertise-rapport was opgemaakt en dat we dit vrij konden raadplegen. Daarmee hadden wij voldoende vertrouwen voor het uitbrengen van een bod, want eerlijk is eerlijk, de aankoop van een schip is een grote investering en niet ons dagelijks werk.

Vanaf dat moment zorgden jullie er voor als een hecht team dat de vervolgstappen is grote snelheid werden gezet, internationaal contact werd gelegd met de eigenaar die in Bombay verbleef, met als resultaat dat we binnen enkele dagen de deal konden rondmaken. Klasse.

Daarna ook niets dan lof over de nazorg: allereerst grote dank voor de dagen dat we na de koop met het hele gezin nog de najaarsstormen mochten meemaken met als uitvalsbasis jullie verkoopsteiger, geen moeite te veel. Bij de importeur nog ontbrekende documenten opgevraagd en zelfs hulp bij het afvaren uit de box. Geen overbodige luxe in een nagenoeg verlaten jachthaven met windkracht 7 en een nog niet ingeslingerde bemanning.

Namens Tessa, Chris, Julie, Robin en Ed, bedankt voor de service. We komen zeker nog eens aan op 52.19.99N / 05.08.22E

Jeanneau Sun Odyssey 34.2

Beste Roel and Team,

This is just to thank you once again (now the fourt time) for the excellent service and support during the purchase of our Bavaria.
Onyx (we don't have a new name yet) is now lying in Lelystadt, and we have ordered winter covers already.
We feel that we have the ideal boat now, so don't expect the fifth transaction with us for a while.
With Best Regards from Hanneke and myself to you all,

Charles Mahaddie

Bavaria 42

Service wordt met een grote S geschreven bij Yachting Company. Van het begin van de aankoop van onze Bavaria 37 Cruiser tot het einde worden alle afspraken zorgvuldig nageleefd. En dat niet alleen. Elke vraag, ook niet direct gelinkt aan de eigenlijke aankoop wordt direct opgelost. Goed om te weten wanneer je tijdens de drukke werkweek iemand hebt die alles mooi voor mekaar krijgt. Van afsluitdoppen voor de hekdouche tot de alarmen op het mooie instrumentenpaneel, een telefoontje of mail en de oplossing is nabij. Ik kan mijn Belgische landgenoten die een schip willen kopen of verkopen alleen positief advies geven over Yachting Company. Kortom dit is een aanrader.

Bedankt en vriendelijke groeten,
Isabel, Alizee en Marc

Bavaria 37-2

Beste Marielle, Stephan en last but not least Roel,

Bij deze wil ik jullie nog mijn waardering overbrengen voor de goede zorgen bij de verkoop van mijn HR 352.
Toch wel snel gegaan zo aan het eind van het seizoen! (hoewel ik als vorige eigenaar natuurlijk niet veel anders kan zeggen dan "de mooiste HR die er te koop lag")
Wij komen een van de komende weekenden nog wel even langs om jullie te gedag te zeggen, maar het contact zal wel blijven.
Ik hoop dat ik bij Roel nog wel eens langs kan komen om te brainpicken over de markt (maar nu voor motorschepen).

Succes voor jullie toegewenst.
Met vriendelijke groet,
David van Klaveren

Hallberg Rassy 352 SC

Beste Mariëlle en Stephan,

Na de Hallberg Rassy 352 is ons motorjacht, een Kuster A-38, het tweede schip dat wij bij jullie voor verkoop in bemiddeling hebben gegeven.

Enige positieve ervaring hadden wij dus al. Maar opnieuw onze complimenten en waardering voor de manier waarop jullie dit verkoopproces begeleid hebben; Professioneel, Integer en Ervaren waarbij gevoel en intuitie een belangrijke rol hebben gespeeld. In dat opzicht beschouwen wij jullie als een witte raaf onder de jachtmakelaars!

Dank voor de goede zorg en service. Jullie zijn een recommandatie meer dan waard!

Wij wensen jullie het allerbeste.

Vriendelijke groet,
David van Klaveren en Astrid Poppe

Kuster A-38

Chère Marielle, Roel et Stephan,

Nous avons beaucoup apprécié la qualité et le professionalisme de votre service ainsi que votre gentillesse. Votre système d'expertise ANWB avant l'achat est très rassurant. Le bateau est super, comme nous l'espérions. De nouvelles aventures attendent "Fire Bird" et nous vous tiendrons au courant des nouveaux voyages. Nous vous souhaitons de continuer votre activité avec toujours autant de sérieux et de convivialité. We wish you great success! Et notre meilleur souvenir, la Hollande et les hollandais sont supers!

Philippe et Christine

Wij hebben de kwaliteit en professionalisme van jullie begeleiding, evenals jullie vriendelijkheid, enorm gewaardeerd. Daarnaast is de beschermende rol van de ANWB in het trajekt voor de aankoop uiterst geruststellend. De boot is geweldig, precies zoals we het hoopten. De "Fire Bird" staat nieuwe avonturen te wachten en we zullen jullie gedurende de komende reizen op de hoogte houden. We hopen dat jullie door blijven gaan met dezelfde betrokkenheid en gezelligheid. We wish you great success!
Een prima herinnering, Nederland en nederlanders zijn geweldig!

Contest 34

Beste Roel, Stephan en Mariëlle,

Langs deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor de zeer correcte bemiddeling/afwikkeling van de verkoop van onze Princess. We zijn heel blij dat we de Yachting Company Muiderzand als verkoophaven hebben gekozen.

De dag waarop je belde, Roel, dat de "Zilvervloot" was binnengekomen, stond het bedrag inderdaad op onze rekening. Ook kregen we een mailtje van de kopers dat ze zo blij met de boot zijn.

Ook bedankt voor de CD-ROM (het is prachtig om de foto's op onze TV te bekijken) en voor de kopieën van de rekeningen.

We waren van plan om een dezer dagen nog eens bij jullie langs te komen, maar vanwege de verkeersproblemen richting Almere zien we daar toch maar vanaf. Maar wie weet komen we nog eens naar een "jam session" in "Voor Pampus", en dan laten we ons gezicht natuurlijk ook bij YCM zien.

Ab is helemaal tot rust gekomen nu alles achter de rug is en dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over het onderhoud, de winterstalling, e.d.

Hartelijke groeten van ons beiden voor jullie allemaal!
Ab en Margot

Princess 32

Vele malen al bij jullie naar diverse boten wezen kijken. Tot we deze Catalina 36 zagen. Blij verrast door de prettige hulp bij het beantwoorden van al onze vragen en het afronden van de verkoop. Mochten we ooit weer tot verkoop van dit schip over gaan, dan zullen jullie ons zeker weer zien.

Hartelijk bedankt,
Willem en Ineke van Ravenhorst

Catalina 36

Op voorspraak van Wim Decker, havenmeester bij de Jachthaven Stichting Muiden zijn mijn vrouw (Petra) en ik (Joop) bij YCM terecht gekomen om onze Contest 34, Firebird, te verkopen. Vandaag zijn de contracten getekend. De hele verkoopperiode, dus vanaf de eerste contacten t/m vandaag heeft ca. 2 maanden geduurd. Dus een buitengewoon snel resultaat. Wij zijn Roel, Stephan en Mariëlle dan ook erg dankbaar voor de zorgvuldige, adequate en vriendelijke belangenbehartiging. Voor ons is een boot verkopen geen dagelijks werk. Emoties spelen een grote rol. Dit team heeft ons geweldig geholpen.

Bedankt! Joop van Hofwegen

Contest 34

Dear Roel,

We want to thank you for your professionalism and the way you always are helpfull and serviceminded. Most of all we want to thank you for your honesty. As a buyer you can count on Yachting Company Muiderzand-on the salesmaterial-and the agreements you make. If you need any recommandation to Danish customers please use our name.

Best regards,

Karen Maigretke & Jörn Bojsen

Vind 50

Beste Roel en Stephan,

Nogmaals dank voor jullie zeer professionele aankoopbegeleiding van onze “BLUE”.

De appelflappen met een goed gesprek, leidden uiteindelijk toch tot de aankoop van een uniek schip. We zijn meteen vertrokken naar Zeeland/België en hebben onze Kaskelot goed kunnen uitproberen met alle soorten wind en water. We hebben nog nooit in zo’n snelle leunstoel gezeild!

We hebben 2 keer de vraag gekregen of de boot niet te koop was toevallig, Nou toevallig niet.

Hoewel de verkooplocatie in Muiderzand natuurlijk perfect is gelegen, denk ik dat jullie servicegerichtheid en vakbekwaamheid uiteindelijk de echte bepalende factor is voor ons en voor anderen.

Zeilers groet van Fred en Jacqueline Schaeffer (+kids)

Kaskelot

Ongeveer 14 dagen geleden kwamen mijn vrouw en ik langs bij YCM met interesse in een daar te koop liggende Aprea Mare 11 motorboot. We werden ontvangen door Stephan, die ons vertelde dat de boot even niet in de haven lag. Verder contact liep via Roel en Stephan, waarvan gezegd mag worden dat zij gemaakte beloftes en afspraken exact na kwamen. Een verademing om terug gebeld te worden als dit beloofd wordt.

Na het schip bekeken te hebben een bod per mail uitgebracht op voorwaarde keuring door ANWB, wat de volgende dag werd geaccepteerd. De keuring werd snel en effectief geregeld. Enige zaken kwamen naar voren die vooraf geregeld moesten worden en effect hadden op de oorspronkelijke bieding. Ook deze zaken werden snel en effectief en naar ieders tevredenheid geregeld, waarna overdracht kon worden voltooid, op mijn verzoek via een notaris, vanwege inschrijving Scheepsregister. Binnen zeer korte tijd voeren wij met ons nieuwe schip de haven uit op weg naar onze thuishaven, na eerst nog even voor alle zekerheid de boot uitgebreid “getest” te hebben op het IJsselmeer.

De gehele procedure kenmerkte zich door een zeer plezierige en vertrouwensvolle begeleiding en uitgebreide vakkennis van de beide heren van het verkoopteam. Ik kan deze verkoophaven van harte aanbevelen.

Veel succes,

Jan en Rita Voorneveld

Apreamare 11 Semicabinato

We waren al langer aan het uitkijken naar een mooi, compleet uitgevoerd, tweedehands zeiljacht. Ook al vaker bij Yachting Company Muiderzand, maar nog steeds geen zeilboot van onze gading.

Tot dat we op een mooie zaterdagmiddag in april in een opwelling weer eens naar Muiderzand trokken. Daar lag een mooie Bavaria 37-2 uit 2002. Van binnen als nieuw en van buiten met een klein beetje polijstwerk. Snel de sleutel gehaald bij Roel. In alle vrijheid, zonder dat iemand over onze schouder stond mee te kijken, konden we de boot van binnen en van buiten bekijken. Dit leek ons wel wat. Eerst maar eens even een nachtje over slapen. Zondagochtend teruggegaan. Het gevoel bij het schip en de makelaar waren prima. We hadden onze prijs bepaald en enkele punten moesten worden aangepast. Roel had beide partijen al snel op één lijn en de koop kon worden gesloten. Onze eerste zeilboot!

Het eerste gevoel bij Yachting Company was er meteen een van vertrouwen. Niets was te veel. Roel en Stephan hebben ons uitstekend geholpen en begeleid bij de hele koop, maar zeker ook daarna. Buitengewoon! De ongedwongenheid en de service.....ja, ook de service was in één woord perfect. Waar bij de meeste makelaars de service stopt na het rond komen van de koop, konden we bij Yachting Company rustig binnen lopen met onze vragen. Nooit het gevoel tot last te zijn.

Het kopen van een eerste zeilboot, zeker wanneer je er maar beperkt verstand van hebt, is een spannende aangelegenheid. Dan is het ontzettend fijn het vertrouwen te kunnen hebben in de makelaar, die je in alle eerlijkheid op zaken wijst. Roel en Stephan van Yachting Company zijn ons subliem van dienst geweest. Chapeau! Waarvoor onze dank.

Anita en Frank

Bavaria 37-2

Beste Mariëlle, Roel en Stephan,

Hier nog een keer bericht van ons, wij hebben vorig jaar de S&S 34 gekocht bij jullie. Het schip heeft waargemaakt wat haar lijnen beloven, aan de wind een super schip. Hebben de Borkumrace de heenreis en de terugreis gewonnen en waren berekend op handicap snelste schip over alles. Niet slecht; 72 deelnemers en het oudste schip wat mee deed. Heb meneer Van den Berg ingelicht en deze was zo trots als maar wat. Zijn nu net terug van vakantie rondje Denemarken 800 mijl met niet het beste weer maar geen problemen.

S & S 34

Beste Roel, Stephan en natuurlijk Mariëlle want jij hoort er voor ons bij,

Wat hebben we vorig jaar overhoop gehaald! Kor besloot, toen hij het motorjacht zag waar hij jaren geleden verliefd op werd en dat dus te koop lag, te stoppen met zeilen. Voor iedereen een totale verrassing maar voor Kor was er geen weg terug; de Trintella in de verkoop bij jullie en de Mona Lisa (want zo heet "ze") gekocht. We zijn net klaar met de/haar verbouwing en de Trintella verlaat de haven. Dankzij jullie inzet is die na een goed half jaar verkocht. Ontzettend bedankt daarvoor. We verlaten Muiderzand maar jullie horen en zien we zeker nog (bijv. op de open-boot-borrel strakjes op de Moonen.

Groeten en speciaal voor Mariëlle; "alles zal recht kom"

Kor en Wilma

Trintella 49a

Cees was op zoek naar een aluminium zeiljacht of staal. Het liefst een Koopmans en een donkerblauwe. Via Friesland kwamen we ook in Muiderzand terecht waar een Koopmans 48 te koop lag. Ze lieten ons toch ook even de Trintella 49A zien. An was gelijk verkocht maar Cees moest toch even een knop omzetten.

Na wat onderhandelingen en wat overdenkingen is dan toch een droom werkelijkheid geworden. 29 juni 2007 was via de notaris de officiële overdracht en 30 juni varen we de boot naar Stellendam. Nu nog de verkoop van de Vagebond.

Bedankt,

Cees en Anneke Tammes

Trintella 49a

Beste Roel en Stephan,

Na maanden zoeken naar het schip van onze dromen, kwamen we uiteindelijk bij jullie terecht. Het werd voor ons de Outborn 40.

Wij willen jullie bedanken voor de plezierige bemiddeling, we konden altijd bij jullie terecht. Het was ook helemaal geen probleem dat wij door omstandigheden nog wat langer bij jullie in de verkoophaven konden blijven liggen!!

Bedankt!

Hetty en Cees Jan HabrakenOutborn 1145

Yachting Company Team,

Honderd kijkers, honderd keer "Nee, toch maar niet, te klein, te groot....." En het jaar is om. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Weer kijkers genoeg maar... Als je dan denkt "Wordt het nog 'ns wat?" is er altijd het Team dat je moed toespreekt, medewerking verleent, extra dingen doet. Veel meer dan zo maar professionele bijstand; meelevend, adviserend en altijd hulpverlenend. En dan, out of the blue... een serieuze koper, en weg is je boot!

Roel, Marielle, Stephan bedankt voor je vriendelijke, eerlijke en uiterst vakkundige uitvoering van je stiel.

Veel plezier en succes met jullie Yachting Company Muiderzand

Den Helder, juni 2007
Eljo en Harm Vos
Danish Rose Motorsailer "Dwarsloper"

Danish Rose Ketch

Roel, Stephan,

Na een speurtocht bij een groot aantal jachtmakelaars kwamen we uiteindelijk ook bij jullie terecht. Bij het eerste kontakt met Stephan hadden we al direct een aangenaam gevoel. Toen daar ook nog het schip lag waar we verliefd op werden was één en één twee. Met name het menselijk kontakt hebben we beide zeer gewaardeerd en jullie service is top. Veel succes nog gewenst in de toekomst.

Groet,
Fred, Carla en Leon Schep

Beneteau Oceanis 370

Dear Roel & Stephan,

I want to tell you I am very happy with the excellent and friendly service provided by you both during the purchase of "Dwarsloper". Nothing has been too much trouble for the "Yachting Company Crew", you will be highly recommended by me!

Thanks again and good luck for the future.

Martin White
Cowes, Isle of Wight, UK

Danish Rose Ketch

Beste Roel, Mariëlle, Stephan,

Met heel veel pijn in het hart moesten wij afscheid nemen van onze prachtige Hallberg Rassy 29. Trieste familieomstandigheden dwongen ons daartoe. De wijze waarop jullie de verkoop ter hand hebben genomen, heeft diepe indruk gemaakt en veel sympathie opgeroepen. Dank voor jullie professionaliteit. Betrouwbaar, vriendelijk, enorm servicegericht, zorgvuldig, dat zijn eigenschappen die spontaan in mij opkomen bij mijn opvatting over Yachting Company Muiderzand.

Met veel dank en tot ziens,

Leo Schiltmans

Hallberg Rassy 29

Dear Mariëlle, Roel and Stephan,

Since October 2006 when started to make the deal for s/y Bellecote it has been a pleasure to work with you. I look forward sailing with her for several years. For all follow Finns I can recommand you and your company and say that the professionalism and commitment you put into your work shows and is a comfort for your customer.

I wish you all the best in the future and when next boat is in my mind I will be back to you.

Fred Ramberg
Espoo, Finland

Bavaria 44-3

Beste Roel en Stephan,

Na een jaar intensief zoeken kwamen we bij jullie terecht voor de Breewijd 31, een karakteristiek schip met unieke trekjes. Vanaf het begin was ik verliefd op deze boot, het moest een stalen schip worden met goede vaar eigenschappen met een behaagelijk comfort. Na vele jaren gevaren te hebben dan nu een eigen schip, in één woord geweldig. We zijn er trots op.
Het was een spannede dag toen we de haven uit voeren, het was mooi weer en er stond een lekker windje. De Genua ging uit en het schip liep direct. Heerlijk. Langzaam wordt het ons schip. Hartelijk dank voor de open en eerlijke contacten.

Met vriendelijke groet,

Johan en Mieke van de Graaf

Breewijd 31

Roel, Marielle and Stephan,

Just to let you know we made it back safely to the Emerald Isle (Ireland) at 00.45 tuesday 11th. We are still recovering, mostly catching up on lost sleep. We had glorious sunshine for most of the trip but unfortunately the wind was light or on the bow of the boat for most of the trip. Overall it was very enjoyable and we had a great time. Thank you for your help.

Kinds regards
Patrick

Hallberg Rassy 352 SC

Beste Mariëlle, Roel en Stephan,

Het heeft even geduurd, maar ons - en vooral ook -jullie geduld werd beloond, want uiteindelijk hebben jullie voor de perfecte nieuwe eigenaar gezorgd.

We vonden het al moeilijk genoeg om afscheid te moeten nemen van ons geweldige schip, maar het enthousiasme van de nieuwe eigenaars maakt heel veel goed. Volgend jaar werkelijk op zoek naar een iets kleiner schip, dus we spreken elkaar nog ongetwijfeld.

Bedankt,

Koen en Marja Lauteslager

Beneteau 50

Beste Roel, Marielle en Stephan,

In november kwamen we een keer op een zondag boten kijken. Onze voorkeur ging uit naar een Hanse. Er lag een Hanse 410 en na afgifte van al onze gegevens kregen we een sleutel om te gaan kijken. We vonden het een mooie boot, maar een aantal dingen waren niet naar ons zin. Onverwacht gingen we kijken naar een Scanner 391. Jammer dat de Scanner niet in het water lag, anders waren we er direct mee weggevaren! Binnen korte tijd werd de Blauwbont; Bon Vivant met ons als nieuwe eigenaren! Bedankt voor de fijne afwikkeling en de service voor het liggen. Vrijdag a.s. hopen we uit te varen naar Hellevoetsluis!

Bedankt en groet van Bob en Petra Kamps

Scanner 391

Roel, Mariëlle & Stephan, Go raibh mile mhait agaibh go leir (a thousand thanks to all of you). Your friendly and honest approach to business, is much appreciated by me and my crew. We look forward to a great sunny and windy voyage to Cork, Ireland. Thank you very much for all your help.

Patrick Meehan

Very impressed with your marina, had a most enjoyable afternoon, looking forward to sailing here again, best regards, Alex Haffan

Great pleasure, great sailing........Thanks, Good Luck

A most beautiful place, Stewart

Hallberg Rassy 352 SC

Hallo Roel,

Vielen Dank für die freundliche Betreuung, deiner Geduld bie all unseren Fragen und deiner tatköpfigen Unterstützung. Dank Yachting Company haben wir unser perfektes Boot gefunden.

Liebe Grüssen & immer ein handbreit Wasser unter dem Kiel

Koopmans 33

Hallo Frau Bekx, hallo Herr Hemkes,

Bei Ihnen fanden wir unser Traümschiff - HR34 - und nachdem wir den Preisschock überwünden hatten kaüften wir es. Wir fühlten uns während der Beratung und Kaufabwicklung bei Ihnen in güten Händen. Besonderes angenehm empfanden wir Ihre Fachkompetenz, Service und das berühmte "copje coffie". Wir können und werden Ihre Firma in Seglerkreisen gerne weiter empfehlen.

DANKE

Dieter und Annchi Klein

Hallberg Rassy 34 SC

Vrijdagavond 19.00 uur Mariëlle en Roel zijn nog druk bezig om alle paperassen uit te typen en te printen omdat deze koper zo nodig 3 maanden lang weg moet en dus niet te bereiken....Roel en Mariëlle, wij zullen elkaar nog een paar maal zien voordat ik de "ALBATROS" op kom halen.

Hartstikke bedankt voor de snelle service, het goede advies, de blokjes kaas, jullie gastvrijheid!! Ik zal jullie in ieder geval aanbevelen bij mijn kennissenkring!

Tot ziens,
Chango

Bruce Roberts 44

Beste Mariëlle, Roel en Stephan,

Bezoekje "Boot" Düsseldorf. Al weg van een nieuwe Elan 43...Nog even surfen.. En daar was ie. Groot en mooi. Fantastisch onderhouden. Even kijken, weekje nadenken, klaar. Stephan is de schuldige. Dank voor jullie perfecte en zorgvuldige dienstverlening.

Paul & Brigit

Beneteau 50

Mariëlle, Roel & Stephan,

Bedankt voor de gastvrijheid, de kopjes koffie en de goede verzorging van Neeltje S.

Groetjes,
Arie en Ans

Koopmans 40

To The Yachting Company,

On finding a Bavaria 36-3 on the web site we contacted the company to find out more. We spoke to Mariëlle Bekx who we found very helpful as we spoke no Dutch. After receiving all the information about the yacht, we decided to visit. As we were coming from England we had no transport. This was shown not to be a problem as we were greeted from the airport with a nice car, shame the weather was not nice but it was January. We bought this yacht and the help and hospitality was great.

Many thanks, Gary & Helen Baker

Bavaria 36-3

Beste Roel, Mariëlle en Stephan,

Heel veel dank voor het waarmaken van onze droom. Al een jaar liep ik met een foto van een Comfortina in mijn telefoontoestel om mijn droomschip in ieder geval vast voor me te zien. Hoe je van een droom werkelijkheid maakt was iets anders. Mede door jullie zorgvuldige bemiddeling en afhandeling van onze aankoop is het gelukt. We gaan nu onze droom waarmaken en enorm genieten.

Groeten,
Betty en Gert Krab

Comfortina 38

Beste Roel en Mariëlle,

Hoewel rijkelijk laat, toch nog even de goede wensen voor 2007. Een mooie kaart en vooral een mooi citaat van Mark Twain. Deze prijkt inmiddels op de map waarin wij de voorbereidingen vastleggen van de reis van onze drie maanden die wij dit jaar naar Denemarken en de Oostzee zullen maken. Onze Maatje, voorheen Mistress Mine heeft ons een goed eerste seizoen bezorgd en we zien natuurlijk erg uit naar de aanstaande zomer.

Nogmaals dank voor de plezierige wijze waarop jullie het, met de bemiddeling, voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze droom waar te maken.

Met vriendelijke groet,
Edo Brommet en Lies Kingma

Victoire 1044

Beste Roel,

Nogmaals mijn dank voor de perfecte afhandeling van de overdracht van Lady Rose. Ik vond het jammer dat de eigenaar er niet bij was, waardoor ik niet de kans had hem persoonlijk te bedanken voor het "leveren" van een zeer fraai schip, waaraan vast heel veel werk is geweest. Anderzijds was het voor hem misschien zo minder pijnlijk.

The old lady ligt inmiddels in Oostwatering. We hebben haar met ZW-6 goed kunnen testen voor de Zeeuwse kust. Bijna alles werkt perfect. Er is niet meer aan te doen dan ik gewend ben met een goed onderhouden schip. Nu de Melody nog kwijt zien te raken...

Hartelijke groet,
Frank van den Berg

Bowman 49

Hallo Mariëlle en Roel,

Nadat wij drie jaar geleden een motorkotter hadden aangeschaft omdat mijn vrouw angst gekregen had voor het zeilen vanwege de onlosmakelijk aan het zeilen verbonden helling van de boot moest ik er aan geloven dat ik na verloop van tijd afscheid zou moeten nemen van mijn geliefde Wasa 38 de "Cirrus". Na jaren een jachtverhuurbedrijf geëxploiteerd te hebben om ons uiteindelijk na onze pensionering een fraai zeiljacht te kunnen veroorloven, waarmee we onze oude dag door konden brengen was het moeilijk afscheid nemen van dit voor mij ultieme zeilschip van prachtige Scandinavische klasse.

Na eerst een poging gewaagd te hebben bij een makelaar in Friesland, zonder enig resultaat, hebben we het schip toch maar weer uit de verkoop genomen in de hoop via bescheiden verhuur en het maken van zeiltochtjes met bemanning voor betalende gasten, het schip zichzelf te laten bedruipen, waardoor de datum van verkoop naar de toekomst kon worden verschoven. Helaas leverde ook dat onvoldoende soulaas op, zodat verkoop toch echt onvermijdelijk bleek. Daarom hebben wij afgelopen zomer een rondje langs diverse makelaars gemaakt in mijn laatste zeiltocht met de boot samen met een vriend en zijn uiteindelijk bij jullie, Yachting Company Muiderzand beland, omdat jullie het beste aan onze verwachtingen voldeden.

Dat blijkt nu dus een goede beslissing te zijn geweest, want jullie zijn er in geslaagd het schip binnen een tijdsbestek van twee maanden te verkopen en ook nog aan Scandinaviërs, die in elk geval de kwaliteiten van een dergelijk jacht tussen al dat Bavariageweld in jullie haven op waarde wisten te schatten. Dat laatste is zeker een opsteker voor mij, omdat je je "speeltje" graag in goede handen ziet overgaan, waardoor je er gerust op kan zijn dat hij weer een goede nieuwe baas krijgt.

Ik ben er van overtuigd, dat dat is gelukt en ik dank jullie allebei voor de moeite en de vakkundige begeleiding welke jullie bij de verkoop van mijn boot hebben tentoongespreid.

Nogmaals dank en veel succes met jullie jachtmakelaardij in de toekomst. Ik zal jullie voor zoveel nodig binnen de relatiekring aanbevelen.

Met vriendelijke groet en nogmaals dank,

Cirrus-Yachting
Leo Otto

Wasa 38

Beste Mariëlle, Roel en Stephan,

Oprecht, vertrouwd, duidelijk en klantvriendelijk. Zo typeren wij jullie dienstverlening en daarbij voelen wij ons thuis. Wij danken jullie van harte voor de snelle wijze waarop jullie voor onze "Scylla" een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Ook de afwikkeling daarna verliep vlekkeloos. Wij wensen jullie veel succes in de toekomst voor jullie YCM.

Mieke & Cor Spaans

Spirit 32

Mariëlle,

We want to thank you for a professional and friendly service. The boat was as beautifull as shown on the website. We are greatfull and comfortable with leaving our boat under your care over the winter and looking forward meeting you again next spring.

Regards,
Berndt & Alexandra Köhring (Sweden)
Joachim & Anu Kurtén (Finland)

Wasa 38

Roel, Mariëlle en Stephan,

Hartelijk dank voor jullie professionele begeleiding bij de aanschaf van "onze droomboot". Jullie handelswijze was zeer helder en correct. Onze ervaring met YCM is zeer positief! We kunnen dan ook uit eigen ervaring vertellen: voor een koop of verkoop van een boot moet u bij Yachting Company Muiderzand zijn.

Henk van Duijn
Henk van Kempen

Bavaria 410 Lagoon

Geachte mevrouw Bekx, geachte heer Hemkes,

Voor uw aandeel in de snelle overdracht zeggen wij u oprecht dank. De ontvangst en het persoonlijke contact hebben wij bijzonder gewaardeerd en wij denken met veel genoegen hieraan terug. Jammer dat er zoveel regen aan te pas kwam. Verder vonden wij de presentatie van het schip op internet niet alleen professioneel, maar ook zeer fraai. Het was een waar genoegen zo je eigen schip te kunnen bekijken.

Tot ziens en met vriendelijke groet,

G.A. Klein Schiphorst

Dartsailer 30

Hallo Yachting Company Team,

Hier ein paar Zeilen von glueklichen Yachtbesitzern. Mit einer E-mail fing alles an: wir fanden in Muiderzand unsere Bavaria 32, unser Traumschiff!

Inzwischen sind wir in unserem Heimathafen angekommen und erfreuen uns an unserem neuen Boot. All die Aufregungen, die zwischendurch auftraten, sind vergessen und uebrig bleibt nur ein Dankeschoen an Euch.

Mit freundlichen Grüssen,

Bernd-P. und Sabine Herrmann

Bavaria 32

Mariëlle,

Bedankt voor jou bijdrage bij de aanschaf van deze Victoire 1044. Net als 6 jaar geleden bij de aanschaf van mijn Victoire 933, heb ik jullie integriteit en openheid weer ervaren. Dat maakt dat ik met een vertrouwd gevoel bij jullie een boot kan kopen. Ook ben ik blij met de snelle en correcte afhandeling na de koop, daar blijkt de flexibiliteit van jullie organisatie uit. De adviezen in bijkomende zaken ervaar ik als heel waardevol en worden door mij zeer op prijs gesteld.

Vriendelijke groet,
Willem van Peet

Victoire 1044

Guten Tag, Roel Hemkes!

Erst einmal möchte ich mich nochmals für das schöne Schiff "Jester" bedanken, dass ich über die Yachting Company Muiderzand erworben habe.

Sowohl die Kommunikation während der Verhandlungen, als auch die faire Betreuung während der langen Gesprächsrunden waren professionell und kundenorientiert. Das Schiff ist dem Alter entsprechend sehr gut und entspricht auch nach der 1. Segelsaison meinen Erwartungen.

Hierfür meinen Dank; ich werde Sie gerne weiter empfehlen!

Herzlichen Gruss,
Axel Werner

Vries Lentsch MS

Dear All,

We thank you once more again very much for the assistance in the purchase of our boat that we are very happy with. Thank you also for your patience and all your help during the last month.

I can recommend your services wholeheartedly to anybody. The very best future to you personally and your company.

Yours faithfully,

Dr. Gottfried & Kalaivani Köhler
Vienna
Buying the boat and first sailings in 2006

Van de Stadt 34

Na anderhalf jaar te koop gelegen te hebben bij een andere makelaar, is mijn bootje hier binnen twee maanden verkocht aan fijne mensen uit Finland. Een buitenkansje misschien, maar toch. Fantastisch gewerkt, bedankt Mariëlle.

Met vriendelijke groeten,
Tom

Van de Stadt 34

Beste Mariëlle/Roel

Onderweg naar een andere Winner 11.20 in Zeeland zagen we deze nog nieuwe boot. Een beauty, direct onderhandelen, even wachten; een acceptabel tegenbod en vervolgens definitief de koop. Dat alles in 2-3 dagen. Compliment en Succes. Wij zijn trots op de nieuwe Winner 11.20!

Maritza/Bauke Leijenaar

Winner 11.20

Beste Mariëlle & Roel,

Zoals Niek al schreef kochten wij de Catalina in recordtijd. Niek was jullie opdrachtgever.

Wij als kopende partij hebben erg veel bewondering voor de meer dan integere en adequate wijze waarop jullie deze deal hebben begeleid. Heel veel dank daarvoor.

Jullie mogen terecht trots zijn op Yachting Company Muiderzand.

Wellicht tot een volgende keer.

Marwil & Henny Hogenkamp

Catalina 36

Beste Mariëlle en Roel,

Wij hebben, in goed gezamelijk overleg mijn Catalina 36 in een bijzondere korte tijd kunnen verkopen. Mede door de zeer snelle communicatie en het daarop adequaat handelen is de boot in een recordtijd voor een redelijke prijs verkocht. Hartelijk dank daarvoor.

Vriendelijke groet,
Niek Welboren

Catalina 36

Mariëlle, Roel en Stephan,

Gedroomd, gezocht en gevonden. Bedankt voor jullie service, aandacht en oplettendheid. Dankzij jullie gezelligheid en koffie kunnen wij beginnen met onze wereldreis!

Eva, Willem Jan, Nick, BoGuy en Indy

Beneteau Oceanis 351

GREETINGS FROM FINLAND

Dear Mariëlle and Roel,

First of all warm thanks for the assistance when we were at Muiderzand. As you remember we left your harbour at 2nd of August. On friday the wind was too heavy (35 knots) so we stayed at Vlieland harbour. From Vlieland to Kiel canal we sailed in 28 hours, the boat is sailing really nice. From Kiel to Denmark and then to Sweden Karlshamn where I stayed 3 days. Finally we arrived to our home harbour Kasnäs 19th of August, totally 14 sailing days. Vivace was sailing good and the engine was running excellent, no oil consumption. Only problem was small leak when the wind was from port side. I wish you nice autumn, who knows if we meet again in the near future.

Best Regards,
Hannu

Scanmar 345

Beste Roel,

Jullie service houdt niet op bij het verkopen van mijn zeilboot, maar zelfs bij de aanschaf van mijn nieuwe boot van een particulier hebben jullie mij met raad en daad bijgestaan. Als je dat in ogenschouw neemt, samen met de snelle verkoop van de Lupa Maris, ik geloof binnen 2 maanden, ben ik enorm tevreden. Goed te weten dat ik bij mijn volgende schip bij jullie terecht kan.

Goede zaken!

Ed Megens

Dehler 34S

Beste Roel, Mariëlle en Stephan,

Een droom van ons is waar geworden. Dankzij jullie vriendelijke en goede begeleiding kunnen wij nu aan onze reis beginnen. Zijn blij dat we met de oude eigenaar alles goed hebben kunnen doornemen en wij wensen jullie nog een heleboel fijne jaren voor de zaken en hartelijk bedankt voor de goede samenwerking.

Met vriendelijke groeten,

Lukas en Hilde Venema

S & S 34

Na sinds 1970 met veel plezier te hebben gezeild met dit nobele schip S&S 34, was het triest afscheid te moeten nemen. Het kostte geen moeite de verkoop geheel te delegeren aan deze "club" in Muiderzand. Voor mij was de gentleman like behandeling van de opdracht en de afhandeling een forse pleister op de wonde die het afscheid achterlaat.

Als ik ooit weer een schip zou moeten verkopen, dan weet ik welk adres te kiezen. Eerste klas.

Veel dank aan het team.

J.R. van den Berg

S & S 34

Beste Roel, Mariëlle en Stephan,

Wij zijn vorige week eigenaar geworden van de Bavaria 42 Ocean. Een Bavaria Ocean is al lange tijd onze droom. We hadden meer een 38 in gedachte, maar toen we dit schip bekeken waren we verkocht.

We zijn erg tevreden over jullie service. Dat is de reden dat we de verkoop van onze oude boot in jullie handen gegeven hebben.

Ik was blij verrast dat op de dag dat we voor het eerst in onze boot zouden slapen; de stroom aangesloten was, de koelkast aan stond evenals de radio. Dat gaf een welkom gevoel.

We zullen zeker nog wel eens een kop koffie bij jullie drinken. Bedankt.

Joke & Ludo Goossens

Bavaria 42 Ocean

Auf der Suche nach unserem Traumschiff wurden wir in der Yachting Company Muiderzand fündig. Wir trafen viel Geduld, Vertrauen und eine gute Beratung an und fühlten uns bei Mariëlle Bekx und Roel Hemkes in guten Händen. Het beste en dank u wel!

p.s. Lange gesucht, hier gefunden, drehen ab heute unsere Runden.

Detlef & Gabi Klett

Com-Pac 27

Beste Roel, Mariëlle en Stephan,

Al in maart van dit jaar viel ons oog op een Catalina 34. Voor ons gezin en ons gewenst vaargebied een ideale boot. Dankzij jullie goede bemiddeling konden we nu, in augustus, de koop sluiten. We ruilden ons vorige schip op een goede manier in en zijn nu de trotse eigenaar van de "witte beer". We gaan haar omdopen in "Sonho Grande", hetgeen betekent: "grote droom" (in het Portugees).

Bedankt voor de goede service en tot ziens!

Bob, Tonny, Paul Niek, Marleen en Bart
Van Moorsel

Catalina 34 MK II

Dearest Roel,

Thank you so much for contacting me. I have been wanting to send you a THANK YOU mail for the longest time. And Yes! we arrived safely back in Denmark and for the last month I have been taking the boat to Sweden in the rocky skärgaard here. I am just now writing you from a small port here. In a weeks time I will sail the boat back to home port after a fantastic summer.

The boat is super!!! There has been no problems with anything and its sailing capacity fits my need perfectly. So I am very pleased and thank you so much for your very kind way of beeing. I will send you some foto's of Rock an Alu when I am back.

I hope you have had a rewarding summer and also found time for a little sailing yourself.

Hope to meet you again next time I am in need of a boat or when you might be passing through Denmark.

Yours sincerely,
Lene

Van de stadt 34

Beste Roel en Mariëlle,

Wij hebben de periode dat de Jolique in jullie handen was als zeer comfortabel ervaren. Vervolgens de verkoop goed afgehandeld, ondanks dat wij op vakantie waren. Ik hoop, dat de nieuwe eigenaren van de Jolique net zoveel plezier zullen hebben als dat wij hebben ervaren.

Kalik 33

Dear All at YCM,

I had a very nice time in and around your office. The coffee was always great! Certainly I will very much miss the friendly and always ON TIME (!) service, advice and help. Hopefully in a distant future I will again see you as a buyer, not a seller.

Thanks again, all the best

Gordon

Bavaria 42 Ocean

Beste Roel, Mariëlle en Stephan,

Geheel onverwachts, we waren namelijk helemaal niet op zoek naar een boot, kwamen we nieuwsgierig naar Muiderzand om te kijken naar de Dehler 25, die voor ons toch wel heel aantrekkelijk op internet beschreven stond. We waren onmiddelijk verkocht! Eigenlijk waren we van plan na de bezichtiging weer naar huis te gaan, maar wat had dat voor zin?? Waarom zonder beslissing weer naar huis gaan en dan.....maar blijven dromen? Dus weer terug naar het kantoor, besproken met Roel en jawel hoor de koop werd bedongen. Nu zitten we hier, gisteren en vannacht woei het verschrikkelijk, maar vandaag gaan we op weg naar Monnickendam, waar we bij Waterland tot het einde van de zomer een ligplaats(zwerf) hebben en daarna verdwijnen we naar Brouwershaven (Zeeland). We willen nog wel graag de verkoper ontmoeten, om alle grote en kleine snufjes te horen.

Veel dank en succes met jullie bedrijf.

Pieter en Hilda Bussemaker

Dehler 25 CR

Beste Mariëlle,

We willen jou en je collega's Roel & Stephan ontzettend bedanken voor de geweldige service die jullie ons geboden hebben. Ca. 2 weken geleden kwamen we hier, op deze jachtwerf in Muiderzand. We zagen de Kalik 33 liggen en waren verkocht. Mariëlle je hebt ons heel goed ingelicht omtrent de Kalik en je bent uiterst behulpzaam geweest en oprecht met het bemiddelen tussen de verkoper (van wie we hopen hem spoedig te ontmoeten, zodat hij weet wie zijn boot nu in bezit en beheer heeft en zodat wij zien van wie onze boot nu komt) en deze 2 enthousiaste zeilers. We gaan er een hele mooie boot van maken, al is het natuurlijk al een mooie boot. Nogmaals bedankt!

En Stephan....bedankt dat je ons geholpen hebt in de druilerige regen, omdat we persé vandaag onze Kalik, die we ReMiMiGi gaan dopen, naar Enkhuizen willen varen.

Groetjes (en met de volgende boot, als we weer een stapje hoger gaan in onze boottoekomst) en tot ziens! Want dan komen wij bij jullie!

Milco & Miranda

Kalik 33

Dear Mariëlle and Roel,

Thanks for the nice stay when we picked up our new family member. Everything went so smoothly. Now it is time to leave Holland and sail to Finland. We have two weeks nice adventure. We wish you all the best in the future.

Hannu Kaarlola (Finland)

Scanmar 345

Beste Roel,

Afscheid nemen van Mr. Blue was niet eenvoudig. Maar jouw glimlach en het enthousiasme waarmee jullie hebben getracht een nieuwe eigenaar te vinden compenseerde het afscheid wel een beetje. Gelukkig heb ik de nieuwe eigenaren van Mr. Blue nog even een handje mogen schudden om zelf te ervaren hoe gelukkig ze waren met de aankoop van deze prachtige Bavaria 36. Ook mocht ik vernemen dat het schip voorlopig nog met de huidige prachtige naam zal blijven rondvaren. Nogmaals mijn dank en heel veel succes met jullie activiteiten.

Met vriendelijke groet,
Janwillem Mijnlieff

Bavaria 36-3 Cruiser

Een paar keer langs de boot gelopen, toch de moed opgepakt om even te vragen of ik mocht kijken. Hierna is alles heel snel gegaan. Alles is in een week geregeld. Vandaag kunnen we de boot al ophalen. Toch weer een boot om op te wonen.

Bedankt voor de service!

Jan Butter

Wibo 1050 MS

Beste Roel en Mariëlle,

Het avontuur begon met Mr. Blue! Dat was liefde op het eerste gezicht, gastvrij werden we ontvangen en je liet ons rustig snuffelen en onderzoeken! Helaas ging de verkoop van onze motorboot niet door! Dus geen ander boot. Gelukkig na twee weken hadden wij een koper, dus weer naar Muiderzand! Helaas stond Mr. Blue onder bod. Maar we moesten maar even naar deze komen kijken.....Bavaria 40-3. Tjee wat groot en wat een elektronische speeltjes voor Arnoud en ruimte en comfort voor de meiden (Karina en Merel). Na een midweekje soppen/inruimen en poetsen geeft dit een goed gevoel. Wel even een up to date kaart van het IJsselmeer gekocht i.v.m. de werking van de gps wat nog even op zich laat wachten, maar hebben alle vertrouwen dat dit goed komt.

Beste Roel en Mariëlle dank voor de goede zorgen en het beantwoorden van al onze vragen.

Arnoud, Karina en Merel Cornet

Bavaria 40-3

Even nog kijken op de verkoopsteiger. Je weet maar nooit!! Daar lag Mr. Blue. Toch de boot bekeken. Binnen een half uur hebben we een bod gedaan en toen ging het supersnel. Vandaag gaan we hem ophalen. We willen jullie bedanken want we zijn heel vriendelijk en goed geholpen. Het was erg leuk en gezellig. Het gaat jullie goed!! Dat jullie maar veel mooie boten mogen verkopen en mensen blij mogen maken!

Bedankt,
Sander en Irma de Vries

Bavaria 36-3 Cruiser

Dear Mariëlle & Roel,

Just wanted to let you know that we arrived well to Denmark Wednesday night. Not much wind on the way up - and what was there mainly came from the wrong direction. Beautiful trip however with a lot of sun and starry nights. The engine did give us a bit of trouble not wanting to start before leaving Almere and no tools on board. We managed to bleed the air out and reached the Waddensea, but the problem persisted in the Kieler Canal. Going over the fuel system there were some 8 loose screws. Now she starts at the first crank (with just a little trouble stopping again.....) The boat has charm!

Yours sincerely,
Søren

Vindo 50

Dear Mariëlle and Roel,

I was very happy to meet with you and pleased with the friendly way in which you do business. I have felt fully informed along the way from the first e-mail correspondence to my visit here and final sail-off. On long distance your survey(ANWB)-system is a clear advantage.

So I wish you continued luck!

Søren (Denmark)

Vindo 50

Even langs de bootjes lopen das beter als internetten op een langzame computer, dan zouden we hem/haar de "Obelix" nooit hebben opgemerkt. Eigenlijk een jaar te vroeg maar zo iets moois apart en goed gemaakt laat je niet lopen!!! snel zaken gedaan en alle partijen blij!!! en wij ook, nu varen op zeeën en kanalen.

Yachting Company bedankt, wat ging het soepel hé!!!

Schipper en schippersvrouw
Eric & Josje v/d Obelix

Zeilsloep

Eindelijk kunnen we dit jaar gaan zeilen. De Ypsilon vertrekt naar Zeeland! We moesten wel hélemaal naar Almere voor een boot (mijn man zou zeggen: "de boot") maar spijt hebben we zeker niet! Bedankt voor de goede service & het plezierige contact.

Mark & Annelies Kakes

Elan 33

Met pijn in ons hart laten we ons "kind" over aan Willem en Ingrid. We gaan eerdaags samen met ze varen voor instructie. Wij wensen de nieuwe eigenaren een behouden vaart en wij danken Roel, Mariëlle en Stephan voor de bemiddeling en de koffie.

Benno en Anneke

Outborn 52 Decksaloon

Het heeft even geduurd, de opbrengst wat lager, de service echter prima, hartelijk dank en misschien tot ziens, (als ik niet meer gebruik kan maken van de LM32 ook via uw bedrijf aangepast). Hartelijk dank nogmaals, ook namens mijn vrouw.

Jaap Spronk

Com-Pac 27

Liefde op het eerste gezicht, ongeloof van Roel, de 2e keer in je carriere een gek ontmoeten die direct een bod doet! Foute rekening van notaris maar Roel regelt het, superservice!! En, ook voor de 1e keer in je carriere een stalker; "Roel help", een veel gehoorde kreet. En altijd kwam het goed! Voor de volgende (optimistisch hè!) komen we weer bij jullie.....Met een 52 naar de Noordpool, nog suggesties voor de Zuidpool?

Bedankt, Willem & Ingrid

Outborn 52 Decksaloon

Hartelijk bedankt. Perfecte service en goede daden bij verkoop Elan 33.

Groet René Moonen

Elan 33

Beste Mariëlle en Roel,

Vandaag geld op onze rekening ontvangen waarvoor onze dank. De fles(sen) zullen vanavond worden ontkurkt!

Graag zou ik jullie willen bedanken voor de zeer professionele manier waarop jullie ons schip zeer snel hebben weten te verkopen.

Het was bovendien aangenaam zaken met jullie te doen, hetgeen tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is in Nederland.

Van jullie aanbod om een kop koffie te komen halen als we in de buurt zijn zullen we zeker gebruik maken, hetzelfde geldt natuurlijk voor jullie mochten jullie in de buurt van Malaga/Marbella komen.

Met vriendelijk groet,

Kees Groenewold


Bavaria 410 Lagoon

Beste Mariëlle en Stephan,
met veel plezier kijken wij terug op het gehele traject, vanaf de aankoop van “NORD” in mei 2019 tot en met de verkoop van “Magnificent” afgelopen najaar.
Door jullie persoonlijke inzet, professionele aanpak, correcte en adequate begeleiding zijn zowel aankoop als keuring, bemiddeling, verkoop en overdracht uitermate soepel en prettig verlopen.
Door jullie integere en klantgerichte aanpak weten jullie vertrouwen te creëren wat ongetwijfeld één van de belangrijkste succesfactoren voor Yachting Company Muiderzand is.
Succes met YCM en waar mogelijk zullen we jullie zeker aanbevelen.

Met zeilersgroet,
Robin & Marianne van der Zwan

Bavaria Cruiser 37-2