Our clients are our best advertisement

Ervaringen

Waarom Yachting Company Muiderzand?
Omdat Mariëlle en Stephan;

- directe communicatie hebben
- laagdrempelig zijn
- zeer bereid om mee te denken en met oplossingen te komen
- klein bedrijf dus men weet precies om welk schip het gaat
- kennis van de markt hebben
- reëel zijn

Kortom zeer enthousiaste mensen waarbij ik mijn boot destijds heb gekocht
en nu binnen een week weer heb verkocht!

Merel Schipper

Bavaria 34-2 Cruiser

Na het besluit om de boot te verkopen werd ons YCM aangeraden en dat ons zeer goed bevallen. Keuze uit verschillende pakketten, korte efficiënte lijnen en een prettige persoonlijke aanpak zorgden voor zeer vlotte verkoop. Een aanrader voor iedereen.

Bert Velt

Beneteau Oceanis 37

Sehr nettes Makler-Büro, das seine Kunden gut kennt und sehr gut zwischen den Parteien vermittelt. Wir fühlten uns gut begleitet, unsere Ansprechpartnerin war immer für Fragen erreichbar.

Larissa

Beneteau First 25.7 S Lifting Keel

Wij zijn heel erg tevreden over het contact met Yachting Company en de manier waarop onze Beneteau is verkocht. Duidelijke afspraken, keuring, coöperatief en snel met het beantwoorden van vragen. Goede feedback, fijne website met de mogelijkheid je verhaal als eigenaar te vertellen. Top. En niet te vergeten een fijn stel mensen. Je gunt iedereen zo'n makelaar.

Francoise Tanis

Beneteau First 25.7 S Lifting Keel

Vanaf de eerste telefonisch kennismaking tot aan de verkoop zijn we op een prettige en professionele manier begeleid in de verkoop van onze boot. De professionaliteit blijkt uit de wijze van het contact, de kennis van de markt, de wijze van communicatie en de uiteindelijke vlotte verkoop.

Jacques Wilbers

Bavaria 32

Al langer liepen we met de gedachten rond om de boot, Dehler 36, te verkopen. Toch nog onverwachts hakten we de knoop door.
Het gesprek met Mariëlle van Yachting Company Muiderzand verliep prettig waarbij er duidelijke afspraken gemaakt werden.
Na de documentatie aangeleverd te hebben, ging alles in sneltreinvaart. In 3 dagen was de boot verkocht. Ook bij de aanvraag van de BTW verklaring werd meegedacht. Alles werd netjes en professioneel afgehandeld, voor alle partijen. Mooie ervaring.

Dennis en Connie

Dehler 36 SQ

Na achttien jaar vaarplezier was voor ons het moment gekomen om afscheid te nemen van onze Dehler 35CWS. De professionele aanpak van Yachting Company Muiderzand hebben de verkoop van de boot in recordtijd mogelijk gemaakt. Tijdens dit traject werden we goed geadviseerd en op de hoogte gehouden. Ik kan het iedereen die zijn boot wil verkopen aanraden dit via YCM te doen.

Jan Willem Terpstra

Dehler 35 CWS

Buitengewoon professioneel, zeer communicatief en heel prettig in de omgang. Het was heel verdrietig om onze ONJ te verkopen, maar dankzij het team van Yachting Company Muiderzand werd het een dragelijk proces. En snel!

Lukas Kernell

ONJ 770

Na het eerste gesprek lieten de mensen al een betrouwbare indruk achter. Dit werd vervolgens bij het uitvoeren van de verkoopopdracht ook voor 100% bevestigd.
De klantvriendelijkheid is van een hoog niveau, wat zowel voor de verkoper van belang is, als natuurlijk ook voor de koper. Dus: echte en betrouwbare bemiddelaars.

T. Brasker

Dehler 36 JV

Onze Bavaria 31 Cruiser hebben we na vele jaren plezierig varen in de vertrouwde handen gegeven van Mariëlle en Stephan om de boot te verkopen. De verkoop verliep vlot, zeer plezierig en uiterst professioneel. De contracten, de overdracht en keuring zijn in handen van professionals die met hun lange ervaring zorgen dat alles gladjes en zonder zorgen verloopt. Dat scheelt tijd en geeft ook rust en zekerheid in de afhandeling.
In de onderhandeling zijn ze alert en houden persoonlijk contact. Wij bevelen Yachting Company Muiderzand daarom zeker van harte aan.
Hanneke en Joost

Bavaria 31 Cruiser

Ils sont à l’écoute du client et très professionnel. Merci Stéphan.

Marc Ferezou

Trintella III

Na jaren heerlijk gezeild te hebben in en rond de Middellandse Zee zijn we dit jaar terug gevaren naar Nederland. Voor ons is dit zeil-avontuur ten einde.
Vrijwel meteen kwamen we in contact met Mariëlle en Stephan van Yachting Company Muiderzand als gespecialiseerd makelaar. Vooral de aandacht voor ons en het schip gaf meteen een goed gevoel: No nonsense en veel kennis van de markt. Concrete voorstellen voor het verkooptraject en advies over de presentatie. De vereiste keuring werd keurig gepland en uitgevoerd. Resultaat was dat onze boot binnen enkele dagen werd verkocht!
De afwikkeling van de verkoop was professioneel en heel correct.
Dank jullie wel Mariëlle, Stephan. Dank je wel ook Roland, voor het werk dat je in de tussentijd heel netjes aan onze boot hebt uitgevoerd. Wij wensen iedereen zo’n team toe bij verkoop van hun boot.
Familie Mennes
2Rome

Bavaria 39-3 Cruiser

Professionele en snelle afhandeling, een echte aanrader! Met name de basisrapportage, die vooraf beschikbaar is, verheldert veel vragen.

Christian Trost

Bavaria Cruiser 32

Als we ooit de boot verkopen doen we dat via Yachting Company Muiderzand. Dat stond voor ons vast. Toen het moment was aangebroken om afscheid te nemen van ons geliefde zeiljacht hebben we ook zonder aarzelen de begeleiding van de verkoop in handen gegeven van Mariëlle en Stephan. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het hele traject hebben zij zorgvuldig begeleid. Binnen veertien dagen was onze boot verkocht voor de prijs die we hadden afgesproken. Aan iedereen die overweegt de boot te verkopen geven we graag het advies: geef het verkoopproces in handen van Yachting Company Muiderzand.

Bavaria 42-3 Cruiser

Toller Service , der beste Makler den ich kenne. Sehr freundlich und kompetent , dazu noch sehr hilfsbereit. Der Kauf unserer Comfortina wurde bestens abgewickelt und bei technischen Problemen wurde sofort Hilfe geleistet , einfach sehr gut.

Andreas Och

Comfortina 35

Dear Mariëlle and Stephan,

Thank you both for you outstanding service in selling our CB365.

Obviously, we also looked at the service offerings of other brokers but where you stood out clearly:
- Very prompt response and follow up on mails and telephone calls.
- The fact that the boat survey is done at the start of the selling process (please see below for more background).
- Clearly defined and competitive offering.
- On a personal level: very professional and pleasant.

We delivered the boat to Muiderzand for the survey after having prepared for a new owner (cleaning, repairs, etc.). To my surprise it emerged from the survey that the keel had some slack. So that ment that we needed to have the keel construction reinforced which took a couple of months at Schaap Ship Care in Lelystad.

In the meantime YCM did a very good job in communicating transparently about the keel construction repair with potential buyers. In fact, the at the time potential buyer and now new owner, was closely involved in the progress of the repair. This has built the confidence of a good ending based on which the selling contract was signed.

Looking back at the process, the up front survey of the boat proved to be a blessing in disguise (YCM is the only broker I know that has this as a prerequisite) and for sure has prevented a big disappointment for everyone would this have emerged when the selling contract was in its final stage.

Thanks again and wishing you all the best in your brokerage endeavours.

Kind regards,

Sypko and Sandra Sijpkens

CB 365

Unsere neue Yacht haben wir über YCM gekauft und sind sehr zufrieden mit der sehr professionellen Abwicklung und dem kompetenten Team. Die Kommunikation ist auf Niederländisch, Englisch und Deutsch kein Problem und Fragen wurden umgehend beantwortet.
Insgesamt fühlten wir uns vom ersten Kontakt bis zur Übergabe des Bootes in sehr guten Händen. Insbesondere das unabhängige Gutachten das von YCM beauftragt wurde, gab ein sehr realistisches Bild vom tatsächlichen Zustand des Bootes. Auch nach knapp 500 sm die meisten auf stürmischer See und genauer Untersuchung konnten wir nichts finden, was nicht schon im Gutachten notiert wurde.
Also klare Empfehlung für Käufer aber bestimmt auch für Verkäufer.

Toke & Silke Franke

CB 365

Samen met dit team onze Bavaria binnen 2 weken verkocht. Ontzettend veel kennis aanwezig en oprechte belangstelling. Hele prettig sfeer en goed vakmanschap. Mascha & Steven

Bavaria 37-2 Cruiser

Vanaf het eerste contact voelde het gelijk goed. Heldere no nonsens communicatie waarin altijd gezocht werd naar de beste oplossing. Daardoor verliep de aankoop van de Bavaria 37 heel prettig en vlot. Er werd over alles meegedacht en geen vraag was te veel. Ook het betrekken van de ervaren Roland voor het onderwaterschip en enkele restpunten na de keuring gaf veel vertrouwen. Stephan en Marielle hebben veel kennis van de Nederlandse maar zeker ook internationale markt. Zowel voor koop als verkoop zou ik zo weer bij ze aankloppen.

Roul

Bavaria 37-2 Cruiser

Onze boot is netjes en snel verkocht. Door de technische keuring vooraf was er snel duidelijkheid bij de koper over de staat van de boot waardoor de koop snel rond was. De communicatie met Mariëlle en Stephan was bijzonder prettig, professioneel, transparant en kordaat. Deze jachtmakelaar raden wij zeker aan.

Hein & Annemarie

Dehler 39

Beste Marielle en Stephan, maar ook een beetje Roland,

Dank voor de niet aflatende, enthousiaste, oprechte, menselijke en vooral ook kundige dienstverlening bij zowel het aankoop-en verkooptraject van de Bavaria maar ook voor de morele-en technische steun bij onze (korte) zoektocht naar het motorschip.
Ik vind jullie prachtig complementair waar het gaat om eigen kwaliteiten, iets wat je niet vaak onder 1 dak tegenkomt, mooi team dus. Mooi gedaan!

Het ambassadeurschap van de Company is er al bij me ingeslopen en dientengevolge zal ik waar ik kan jullie presenteren als de beste.

Dank voor de goede zorgen,

Groetend,

Jos Schouten

Bavaria 34-2 Cruiser

Na ons jacht in 2012 aangekocht te hebben bij Yachting Company hebben wij zonder problemen gevaren tot einde van dit seizoen 2021. Helaas door gezondheid gedreven zijn wij genoodzaakt met zeilen te gaan stoppen, maar de keuze voor een verkoopmakelaar was gauw gemaakt op basis van onze aankoopervaring.
Tja met gemengde gevoelens de boot in Muiderzand afgemeerd en een week later al een serieuze koper gevonden,
Lang verhaal kort, binnen een tijdsbestek van drie weken de deal afgerond en op de bekende professionele en adequate wijze afgehandeld.
Dus zoek je een no-nonsens professionele partner voor zowel aankoop of verkoop van een schip, dan kan ik ze van harte aanbevelen.

René Kapteijn

Bavaria 38-3

Nadat we het besluit genomen hadden om onze boot te verkopen hebben we verschillende makelaars bekeken. Yachting Company Muiderzand sprong er voor ons uit. De locatie, de website en de mogelijkheden gaven de doorslag. Vanaf het eerste contact voelde het goed. Open, duidelijk, ervaren en reëel. Op donderdag hadden we een eerste gesprek met Mariëlle Bekx waarin ze heeft uitgelegd wat YCM voor ons zou kunnen betekenen. Hoe gaat zo’n verkoop, wat kan je verwachten, wat is handig om te doen? Gewoon duidelijke informatie en nuttige tips. Vrijdag hebben we het verkoopcontract getekend en hebben we ook Stephan Hagethorn ontmoet. Zaterdag hebben we de boot naar de verkoophaven in Muiderzand gevaren. Maandag hebben Mariëlle en Stephan foto’s gemaakt, deze zijn dinsdag op de site gezet. Woensdag werden we gebeld met de mededeling dat de boot verkocht was. Een aparte ervaring, van eerste contact tot de verkoop binnen een week. Voor de overdracht had YCM ook alle aandacht. We hebben de nieuwe eigenaren ontmoeten en samen een paar uur op de boot doorgebracht. Het was allemaal top geregeld.

Hans Mattijssen

Bavaria 38-3

Recent bij YCM / Marielle naar volle tevredenheid een zeilschip gekocht. Zeer responsief, inhoudelijk bekend, meedenkend, correct en en ook de tijd voor je willen nemen. Dit heb ik bij collega scheepsmakelaars wel eens anders meegemaakt Dus zeer aan te bevelen!

Willibrord

Bavaria 37-3

Dear Mariëlle, thank you for the efficient professional help in purchasing our dream boat “Manatee”. I was especially impressed with the quality of your website, that the pictures matched the actual feel once onboard and that you already had survey reports available for reference prior to visiting. No nasty surprises and a reassuring purchase. We are looking forward to many happy years onboard boat.

Regards Paul & Roma

Etap 37S

Tijdens onze zoektocht naar een zeilboot kwamen wij via internet terecht op de overzichtelijke website van Yachting Company Muiderzand. Na een prettig telefonisch contact was een bezichtiging eenvoudig te plannen. Vanaf bezichtiging tot aankoop zijn wij met raad en daad bijgestaan. Snel en duidelijk handelen en altijd tijd voor een persoonlijk advies! Yachting Company Muiderzand heeft ons geholpen om onze droom te verwezenlijken!! Wat een fantastisch team!!!

Rob & Patricia

“Een aantal jaar geleden kochten we onze Dufour 410 via Yachting Company Muiderzand. Prima begeleiding van het aankoopproces waarbij zowel het belang van de verkopende partij als de aankopende partij niet uit het oog verloren werden. Communicatie verliep zakelijk, volledig en professioneel, zonder fratsen. Voor de verkoop van hetzelfde jacht hebben we in 2021 weer gekozen voor YCM op basis van de eerdere ervaring; ook hieruit blijkt een goede feeling met de markt en prijsniveaus. Het jacht werd verkoopbaar gemaakt door hun eigen schoonmaak & poetsservice en daarmee werden we goed ontzorgd. Het opstellen van advertentiemateriaal als ook het promoten van het jacht verliep snel en professioneel; waarbij het ons verraste dat er direct interesse was vanuit heel Europa. Dus ook in het hoog-midden segment (vanaf € 175K) doet YMC goede zaken. Binnen afzienbare tijd is het jacht, ondanks Cornona lock-down, verkocht tegen aantrekkelijke voorwaarden."

Dufour 410 Grand Large

Beste mevrouw Bekx,

Na een aantal jaren in het buitenland wisten we dat we bij terugkomst in Nederland het zeilen weer op wilden pakken met een eigen zeiljacht. Dan moet je een beetje geluk hebben met een passend aanbod en een prettige en efficiente begeleiding rond de aankoop, technische keuring en dergelijke.Dit is heel goed gelukt bij de Yachting Company Muiderzand en we zijn heel blij met onze Catalina 30! We noemen haar MANATEA, hetgeen in het polynesisch ‘rustige kracht’ of ‘kracht die van ver komt’ betekent, en dat past heel goed bij de boot, de wind en het water.
Jelle & Claudia

Catalina 30 MK III

Beste Marielle & Stephan,

Bedankt voor jullie goede zorgen. Ondanks het moeilijke verloop(voor mij toch)
hebben jullie dit tot een goed einde weten te brengen.

Fijne kerst en een voorspoedig nieuwjaar.

Harry en Cynthia

Hanse 370

Beste Stephan en Mariëlle,

Zojuist hebben we de boot overgedragen.
Alles in goede orde verlopen.
Wij bedanken jullie voor de uitstekende service en bemiddeling en de snelle verkoop van onze boot.
Hartelijke groet en een goed weekend gewenst.

Jacques en Roos Vrolijk.

Bavaria 34-2